24.05.2023 00:13

Muzeul Național al Poliției Române are nevoie de lucrări de conservare

Muzeul Național al Poliției Române are nevoie de lucrări de conservare
Galerie foto

*,,Sunt discuții la Consiliul Județean Dâmbovița pentru obținerea de fonduri pentru că trebuie să se respecte niște proceduri, fiind o clădire monument istoric...’’

 

Muzeul Național al Poliției Române, care este unicat în România, funcționează într-o clădire monument istoric, de o mare valoare artistică și istorică, refăcută în stil neoclasic între anii 1867 și 1893,  în fosta ,,Casă a Coconilor’’! În momentul de față imobilul are nevoie de lucrări specifice de conservare cât mai urgente, care cad în sarcina Consiliului Județean Dâmbovița, proprietarul de drept a clădirii monument istoric, după cum ne-a declarat liderul de sindicat al polițiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan.

„Avem multe clădiri unde trebuie făcute reparații, dar analizând actele de proprietate, proprietarul este cu totul altcineva. Inclusiv la Muzeul Poliției Române avem aceeași problemă, nu este proprietar MAI –ul, am înțeles că ar fi Consiliul Județean Dâmbovița, iar clădirea este și monument istoric. Acolo se încearcă obținerea unor fonduri europene pentru renovare... Imobilul nu se află în stare avansată de degradare, dar arată ca o clădire care a început să fie uzată. Sunt discuții la Consiliul Județean Dâmbovița pentru obținerea de fonduri pentru că trebuie să se respecte niște proceduri, fiind o clădire monument istoric”, a precizat liderul de sindicat din Poliția Dâmbovița, Florin Bălan.

 

 

Violeta Stanciu