24.05.2022 00:09

Muscelul Văleni, exclusă din fotbalul dâmbovițean

Muscelul Văleni, exclusă din fotbalul dâmbovițean
Galerie foto

* Amenzi totale încasate de club au fost în valoare de 2.000 lei. Jucătorul Daniel Popescu s-a ales cu o suspendare de 24 de etape, dar și cu o penalitate sportivă de 1.600 lei. Au mai fost suspendați câte 4 etape și au primit o penalitate sportivă de 350 lei jucătorii Dragoș Niță și Constantin Tarbă

 

Comisia de Disciplină și Etică a hotărât sancțiuni fără precedent în fotbalul dâmbovițean, după incidentele extrem de grave consumate la meciul de Liga a 5-a, Seria Nord, Muscelul Văleni – Luceafărul Dărmănești, jucat la Voinești. Clubul din Văleni a fost exclus din competiție, atât pentru sezonul în curs, cât și pentru sezonul următor, primind amenzi totale în valoare de 2.000 lei!!! În plus, jucătorul Daniel Popescu s-a ales cu o suspendare de 24 de etape, dar și cu o penalitate sportivă de 1.600 lei.

Au mai fost suspendați câte 4 etape și au primit o penalitate sportivă de 350 lei jucătorii Dragoș Niță și Constantin Tarbă. Fotbaliștii și susținătorii echipei din Văleni se apără public, susținând că scandalul ar fi avut ca scânteie un jucător al formației din Dărmănești, George Diaconu, care ar fi evoluat în stare de ebrietate și ar fi lovit primul, după marcarea unui gol, în care s-ar fi ajutat de mână. 

„Era rupt de beat și s-a lungit pe teren. Căpitanul de la Muscelul a vrut să-l ridice, pentru a-l scoate din teren, însă a opus rezistență. Jucătorul întins s-a ridicat și i-a lovit pe cei de la Văleni. În acel moment, aceștia au ripostat, iar un jucător de la Dărmănești, părea un copil, a sărit la gâtul celor de la Muscelul. De aici înainte totul a degenerat într-o bătaie generală… Jucătorul de la Dărmănești a întărâtat, spunând că a fost puțin henț la golul marcat”.  

„Să-i omorâm pe toți!”

„Mint cu nerușinare! Ce tupeu aveam eu să lovesc primul, la ei acasă? Dimpotrivă, eu am fost lovit de mai multe ori în maxilar. Frustrarea e mare, mai ales că înaintea meciului ne-au rugat să-i lăsăm să câștige”, se apără George Diaconu, jucătorul de la Dărmănești, variantă confirmată și de antrenorul Ionuț Angelescu. „Nu a fost vorba despre nicio provocare. După golul marcat, Diaconu a făcut crampe, iar cei de la Văleni l-au târât efectiv în afara suprafeței de joc. După intervenția asistentei medicale, băiatul mi-a sărit în brațe, moment în care au tăbărât pe el mai mulți. Văzând în ce hal îl lovesc, a încercat să-l apere un junior de-al nostru, Sîrbu, are 16 ani. L-au luat și pe el în primire, l-au lovit cu sălbăticie, am crezut că acolo i s-au terminat zilele. Și acum are semne pe față, de la bătaia încasată. Au mai fost loviți doi băieți care au venit cu noi. Nu credeam niciodată că așa ceva se mai poate întâmpla în anul 2022, la un meci de fotbal. Am fost înjurați și amenințați, din primul minut al meciului. Jucătorii au fost loviți, scuipați și înjurați tot timpul. Dar să turbezi în așa fel, încât nimic nu mai conta decât <<să-i omorâm pe toți>>, nu am crezut că în zilele noastre să mai putem trăi. Nu vreau să mă gândesc cum ar fi ieșit dacă am fi jucat acasă la ei, la Văleni. Decizia de excludere este corectă și are justificare. Fotbalul la acest nivel ar trebui să însemne prietenie”.

 

 

Costin Mihai