06.11.2019 00:10

Movileanu, aur la World Cadet Challenge

Movileanu, aur la World Cadet Challenge
Galerie foto

❚ Tenismenul dâmbovițean a avut un parcurs perfect în competiția de simplu masculin, iar la probele de dublu masculin și dublu mixt s-a oprit în sferturi, respectiv optimi ❚ Conform Federației Române de Tenis de Masă, Movileanu a devenit primul jucător european, la acest nivel, care a cucerit medalia de aur de simplu masculin la World Cadet Challenge de-a lungul istoriei ❚ Pe lângă medalia lui Movileanu, s-au mai obținut încă patru clasări pe podium de către sportivii români. Iulian Chiriță a cucerit medalia de argint la dublu masculin, alături de Yong Quek (Singapore)

 

COSMIN SAVA

 


 

Târgovișteanul Darius Movileanu a participat la World Cadet Challenge, competiție de juniori care a avut loc la Wladyslawowo, în Polonia. Tenismenul dâmbovițean a avut un parcurs perfect în competiția de simplu masculin, iar la probele de dublu masculin și dublu mixt s-a oprit în sferturi, respectiv optimi. La mixt, perechea Darius Movileanu/ Jungyi Zhou (Singapore) a trecut în 16- imi de Milosz/ Redzimski (Polonia)/ Patrina Hui (Canada) cu 2-0, dar pierdut în optimi cu Seongil Jang (Coreea de Sud)/ Divina Ding (Argentina), 1-2. La dublu masculin, Movileanu a făcut echipă cu Louis Laffineur (Belgia), reușind să treacă în optimi de Max Ji/ Simeon Martin (Canada) cu 3-0, dar au cedat în sferturi, 1-3, cu perechea Milosz Redzimski (Polonia)/ Mateusz Zalewski (Polonia).

A intrat în istorie

Movileanu a făcut parte din Grupa 3 la proba simplu, reușind să îi învingă până în finală pe: Mateusz Zlaewski (Pol; 3-0),Daniel Berzosa (Spa; 3-1), Mathis Viger (Fra; 3-0), Fin Luu (Australia; 4-1), Angel Naranjo (Puerto Rico; 4-0) și Sora Matsushima (Japonia; 4-3). În actul final, târgovișteanul a luptat împotriva lui Seongil Jang, din Coreea de Sud, pe care l-a învins cu 4-3. Conform Federației Române de Tenis de Masă, Movileanu a devenit primul jucător european, la acest nivel, care a cucerit medalia de aur de simplu masculin la World Cadet Challenge de-alungul istoriei.

Cinci medalii pentru români

Pe lângă medalia lui Movileanu, sau mai obținut încă patru clasări pe podium de către sportivii români. Iulian Chiriță a cucerit medalia de argint la dublu masculin, alături de Yong Quek (Singapore), iar Elena Zaharia s-a întors cu trei medalii, argint la simplu feminin, aur la dublu mixt, alături de Yong Quek (Singapore) și argint la dublu feminin, acolo unde a făcut pereche cu Vlada Voronina(Rusia).