10.07.2020 00:10

Motivele regresului la Chindia

Motivele regresului la Chindia
Galerie foto

❚ Până în iarnă lucrurile au stat decent, după care s-a văzut lipsa de experiență la nivel mare a conducerii executive, dar și dispariția de ani buni din prim planul fotbalului românesc a antrenorului Viorel Moldovan ❚ Fără contacte solide la nivelul impresarilor, fără un scouting performant, falimentară la nivelul transferurilor, fără o strategie de marketing și cu eticheta de echipă mică în meciurile importante, Chindia s-a prăbușit în play-out ❚ Viorel Moldovan a deschis și întreținut un conflict mocnit cu jucătorii locali, dar și un război psihologic cu golgheterul echipei, Cristi Cherchez ❚ Nici staff-ul executiv nu a fost unul valoros, clubul fiind închis unor oameni competenți, și ne referim aici la nume grele din fenomen. În tot acest timp, asociații au oferit credit total celor mandatați, o poziție de maximă eleganță, nu și de eficiență

 

COSTIN MIHAI


Chindia s-a descurcat onorabil ca nou promovată în prima parte a sezonului, când s-a bazat în mare parte pe lotul care a făcut saltul către Liga 1. Până în iarnă lucrurile au stat decent, după care s-a văzut lipsa de experiență la nivel mare a conducerii executive, dar și dispariția de ani buni din prim planul fotbalului românesc a antrenorului Viorel Moldovan. Fără contacte solide la nivelul impresarilor, fără un scouting performant, fără o strategie de marketing și cu eticheta de echipă mică în meciurile importante, în care arbitrajul a avut o mare greutate, Chindia s-a prăbușit în play-out. Abia acum vine adevăratul motiv al decăderii: transferurile falimentare din iarnă!

Moldovan a deschis și întreținut un conflict mocnit cu jucătorii locali!

Chindia s-a despărțit, din diverse motive, de Burlacu, Leca, Dudea, Voduț, Dumiter sau Neciu, în schimb i-a adus pe Dangubic, Diallo, Berisha, Corbu, Piftor și Barbu, însă niciunul nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Și nici Ivancic, un alt transfer dezastruos. Asta, în condițiile în care Viorel Moldovan a deschis și întreținut un conflict mocnit cu jucătorii locali, dar și un război psihologic cu golgheterul echipei, Cristi Cherchez. Practic, Chindia a rămas fără un lider de imagine, fără un lider la nivelul vestiarului și chiar pe teren, în condițiile unor transferuri indiscutabil neinspirate. Alcătuirea deficitară a lotului a favorizat formarea mai multor tabere în vestiar, cu câteva episoade tensionate între jucători.

Ghergu avea nevoie de o echipă laser de colaboratori!

Din păcate, nici staff-ul executiv nu a fost unul valoros, clubul fiind închis unor oameni competenți, și ne referim aici la nume grele din fenomen. În tot acest timp, asociații au oferit credit total celor mandatați, o poziție de maximă eleganță, nu și de eficiență. Marcel Ghergu nu a reprezentat o alegerea rea pentru postul de președinte. A muncit ca un nebun, încercând să acopere mai multe posturi și activități din club. Era mai indicat să-și alcătuiască o echipă laser de colaboratori, iar el să se focuseze strict pe sarcinile unui manager, iar rezultatele ar fi fost, cu siguranță, altele. Analiza va continua cu noi episoade studiate.