11.01.2016 00:21

Moreni: 2016, anul rețelelor de apă și canalizare

Moreni: 2016, anul rețelelor de apă și canalizare
Galerie foto

❚ Se vor încheia anii de coșmar și de cărat apa cu bidoanele și gălețile de la cisternele pompierilor sau de la cișmelele publice ❚ Anul acesta, cartierele țuicani și Bana vor intra și ele în rândul lumii și morenarii de aici vor avea apă la robinet, asta după ce la Pleașa lucrările s-au încheiat deja ❚ Practic, până la sfârșitul anului, proiectele de apă și canalizare, realizate cu fonduri europene sau proprii se vor încheia

ANA MARIA POPESCU

 


 

Morenarii sunt pe punctul de a scăpa definitiv de „blestemul apei”! După ce ani în șir s-au chinuit și au cărat apă cu gălețile și bidoanele fie din cisternele pompierilor, fie de cișmelele publice, în sfârșit în anul 2016 locuitorii din cartierele țuicani și Bana ale Moreniului vor scăpa de acest coșmar și vor putea să consume apă de la robinetele din propriile gospodării.

Potrivit primarului municipiului Moreni, în anul 2015, s-au rezolvat multe dintre problemele cu apa, au fost implementate mai multe proiecte fie cu fonduri europene, fie cu fonduri proprii, unele dintre ele au fost deja finalizate, altele se vor termina în cursul acestui an, însă vestea bună este că la final, când toate lucrările vor fi gata, toate gospodăriile din localitate vor fi racordate la rețeaua publică de apă, iar coșmarul va lua sfârșit. Nici în ceea ce privește canalizarea lucrurile nu vor mai sta rău. Edilul municipiului, Constantin Dinu, a precizat că, în momentul în care se vor finaliza proiectele aflate în derulare în această perioadă, 95% dintre gospodării vor fi racordate la rețeaua publică de canalizare.

Optimism pentru 2016

„Rețeaua de apă a fost rezolvată de administrația din Moreni prin mai multe proiecte, având în vedere că nu exista rețea publică decât pe un segment al localității, segment care a fost reabilitat printr-un proiect pe CNI (Compania Națională de Investiții), proiect care a fost recepționat și predat Companiei de Apă. Un al doilea proiect a fost acela de extindere rețea de apă și canal, lucrare licitată de Compania de Apă, lucrare finalizată, aflată în curs de recepționare. Un al treilea proiect este acela privind alimentarea cu apă în Cartierul Bana, lucrare care a fost făcută pe fonduri proprii ale Primăriei, lucrarea este încheiată și predată Companiei de Apă din Târgoviște. Mai avem o lucrare de apă în Cartierul Pleașa, care a fost încheiată. Ultima lucrare este alimentarea cu apă și canalizare în Cartierul țuicani, lucrare făcută pe economii la Mediu, care este contractată de Compania de Apă și se află în curs de execuție. În momentul în care toate aceste lucrări se vor încheia, pot să spun că municipiul Moreni are rezolvată problema apei, rețea publică, pentru 100% din gospodăriile localității. Din punct de vedere al canalizării, avem o lucrare începută de Compania de Apă care este aproape de finalizare și mai avem proiecte și finanțare pentru încă trei străzi, iar la încheierea acestor lucrări municipiul va putea raporta că 95% din gospodăriile din localitate vor fi racordate la rețea publică de canalizare”, a precizat primarul municipiului Moreni.