05.03.2015 00:24

Monica Iacob Ridzi cere regim semideschis în penitenciar

Monica Iacob Ridzi cere regim semideschis în penitenciar
Galerie foto

Fostul ministru al Tineretului și Sportului Monica Iacob Ridzi a cerut un regim semideschis în executarea pedepsei penitenciare și ar putea să ceară chiar întreruperea executării pedepsei, dacă starea sa de sănătate se va agrava, a declarat ieri, pentru Agerpres, Laura Baciu, unul dintre avocații acesteia.

Avocatul fostului ministru a explicat că regimul semideshis presupune, printre altele, mai multă libertate de mișcare în cadrul penitenciarului, posibilitatea de a participa la diverse activități desfășurate în penitenciar, precum și un regim mai puțin restrictiv în privința vizitelor pe care le primește.

Laura Baciu a mai declarat pentru Agerpres că Monica Iacob Ridzi ia în calcul și varianta de a cere întreruperea executării pedepsei, dacă starea sa de sănătate va impune acest lucru. Fostul ministru al Tineretului și Sportului a fost transferată de la Secția exterioară a Penitenciarului Gherla la Spitalul Penitenciar Jilava, din cauza problemelor sale de sănătate și la cererea medicilor. Pe 16 februarie, Monica Iacob Ridzi s-a predat IPJ Cluj, după ce a a fost condamnată definitiv de ICCJ la 5 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu.

 

AGERPRES și Jurnal de Dâmbovița