26.11.2019 00:10

Moldovan își acuză elevii după eșecul cu CFR

Moldovan își acuză elevii după eșecul cu CFR
Galerie foto

❚ Târgoviștenii rămân în zona periculoasă a clasamentului, iar în runda următoare au un meci foarte important, cu Academica Clinceni ❚ „Când oferi astfel de cadouri, mă refer la golul 2, la golul 3, când ajungi ca fundașul stânga să îți marcheze, e o problemă”, a spus Viorel Moldovan ❚ „Tot timpul e greu să jucăm după o pauză. A fost dificil să alcătuiesc echipa de start, deoarece sunt jucători supărați că nu intră”, a transmis și Dan Petrescu

 

COSMIN SAVA

 


 

Chindia a pierdut de o manieră categorică meciul disputat pe terenul campioanei CFR Cluj (0-4) și rămâne fără victorie în returul sezonului regulat. Elevii lui Viorel Moldovan au făcut greșeli foarte mari, iar formația pregătită de Dan Petrescu a profitat din plin de aceste erori, scorul final fiind o reflecție a diferenței de experiență și valoare dintre cele două echipe. Târgoviștenii rămân în zona periculoasă a clasamentului, iar în runda următoare au un meci foarte important, cu Academica Clinceni.

Moldovan: „Naivitate și greșeli copilărești”

Antrenorul Chindiei știa că jocul cu CFR este unul foarte greu, dar greșelile jucătorilor săi au făcut imposibilă misiunea formației târgovi ștene. Moldovan speră ca echipa șă își revină și să adune puncte în următoarele partide. „Știam că vom avea un meci foarte dificil, dar când începi cu un handicap de 1- 0, lucrurile se dau peste cap. Am reacționat destul de bine, am avut câteva situații, puține, într-adevăr, dar am văzut aceeași superficialitate, naivitate și aceleași greșeli copilărești. Când oferi astfel de cadouri, mă refer la golul 2, la golul 3, când ajungi ca fundașul stânga să îți marcheze, e o problemă. Am strâns prea mult acolo. Când oferi astfel de cadouri împotriva unei echipe precum CFR, cazi. Am reacționat, am controlat jocul, dar CFR te lasă când ești în avantaj. Se retrage deliberat pentru a obține spațiu. Trebuie să ne regrupăm ca să câștigăm meciurile care sunt importante pentru noi. Îl felicit pe Dan Petrescu, îi urez succes împotriva celor de la Lazio și cam atât! Nu aș vrea să comentez despre echipa națională, pentru că în momentul de față sunt distrus, sunt cătrănit. Nu pot comenta eu despre adversara de la baraj. Poate mâine sau poimâine mă voi mai liniști. După astfel de meciuri încerc să îmi păstrez calmul, să nu reacționez și să am reacții la cald”, a spus fostul internațional.

Petrescu: „Am arătat forță și calitate”

De partea cealaltă, tehnicianul CFR-ului a spus că victoria cu Chindia a fost complet meritată. Lui Petrescu îi este din ce în ce mai greu să aleagă primul 11, pentru că lotul este unul valoros. „A fost o victorie meritată, CFR a arătat de la un cap la altul forță și calitate. Tot timpul e greu să jucăm după o pauză. A fost dificil să alcătuiesc echipa de start, deoarece sunt jucători supărați că nu intră. Nici în continuare nu va fi ușor să aleg primul 11. Sunt fotbaliști pe care îi folosim doar în campionat, cum sunt cei doi Under 21, și unii care joacă mai mult în Europa League, cum e Djokovic. Sunt convins că Lazio va schimba jucători în campionat, pentru că au foarte mulți fotbaliști buni. Nu cred că este un avantaj că noi avem două zile în plus față de ei. Mergem acolo să ne calificăm, însă suntem conștienți că mai avem o șansă cu Celtic, dacă nu vom reuși pe Olimpico”, a transmis și Dan Petrescu.