09.03.2020 00:10

Moldovan crede în realizarea obiectivului

Moldovan crede în realizarea obiectivului
Galerie foto

❚ ,,Trebuie să-mi termin mandatul ăsta, trebuie să-mi termin ciclul acesta. Sunt doi ani de zile, cu bune, cu rele, și îl voi duce la capăt. Asta e ambiția mea. Sper să realizez salvarea de la retrogradare, e cea mai mare dorință” ❚ ,,Le-am spus jucătorilor, ei nu trebuie să joace cu presiunea retrogradării în spate. Se poate retrograda, care e problema? Se termină lumea asta, am murit toți, ne ia cineva capul? Nu o să fim nici primii, nici ultimii care vom retrograda, ăsta e fotbalul” ❚ ,,Am rămas siderat de anumite decizii luate de jucătorii mei la Sibiu. Cred că ne-a încurcat terenul, că era prea bun. Și eu sunt bulversat. Prestația de la Hermannstadt m-a surprins total neplăcut” ❚ ,,Am avut oferte în iarnă și le-am refuzat, inclusiv de la Liga 1. Și acum am ofertă, președintele nu știe. O ofertă interesantă, dintr-un campionat interesant, nu e din Europa”

 

C.M.

 


 

44 de minute a durat conferința de presă organizată de clubul Chindia Târgoviște, cu cinci jurnaliști prezenți la evenimentul media care a prefațat meciul de duminică, de la Ploiești, cu Sepsi Sf. Gheorghe. Iar Viorel Moldovan rămâne un orator alături de care nu te plictisești. Am selectat doar câteva fragmente din discursul antrenorului, care a răspuns politicos întrebărilor adresate.

„Și acum am ofertă, președintele nu știe!”

●„Eu sunt foarte pozitiv și foarte optimist. Le-am spus jucătorilor, ei nu trebuie să joace cu presiunea retrogradării în spate. Se poate retrograda, care e problema? Se termină lumea asta, am murit toți, ne ia cineva capul? Nu o să fim nici primii, nici ultimii care vom retrograda, ăsta e fotbalul. Dar trebuie să joci cu demnitate. Când ai onoare, când ai caracter, te poți bate de la egal la egal cu orice adversar. Trebuie să ne batem până la capăt, indiferent care va fi soarta noastră. Eu sunt convins că vom reuși”. ●„Pe mine m-a bulversat total accidentarea lui Marian Aioani. Asta e situația, sperăm să revină și să ne reglăm din acest punct de vedere. Într-adevăr, suferim la capitolul Underi. Nu pot să mă plâng, trebuie să găsesc soluții”. ●„Când dai pe lângă minge la antrenamente și te accidentezi, cine e de vină? Când calci pe minge, tot eu sunt de vină? Când cazi în umăr, antrenorul e de vină? Aveam partea noastră de vină, dacă s-ar fi întâmplat leziuni musculare sau alte accidentări. A fost și mult ghinion! Nu mai vorbesc de Yameogo, care s-a răcit și a stat o săptămână în spital. Nu a putut fi externat din cauza procedurilor. Era să se curețe, Doamne ferește! Cum să prevăd eu că se răcește un jucător?”

,,La Sibiu am făcut un meci execrabil”

●„Nu ne-am încălțat invers la Sibiu? Am rămas siderat de anumite decizii luate de jucătorii mei. Cred că ne-a încurcat terenul, că era prea bun. Și eu sunt bulversat. Prestația de la Hermannstadt m-a surprins total neplăcut. La Sibiu am făcut un meci execrabil. Sunt anumite deprinderi, anumite carențe care ne frânează animația ofensivă, poate și o stare de timorare, de frică”. ●„Unii nu prea jucau, aveau spațiu de joc destul de redus. Cantitativ eram destul de încărcați, nu e ușor să ai 27 de jucători și să nu produci. Atunci când nu ești productiv, poate produci în altă parte”. ●„Am avut oferte în iarnă și le-am refuzat, inclusiv de la Liga 1. Și acum am ofertă, președintele nu știe. O ofertă interesantă, dintr-un campionat interesant, nu e din Europa. Trebuie să-mi termin mandatul ăsta, trebuie să-mi termin ciclul acesta. Sunt doi ani de zile, cu bune, cu rele, și îl voi duce la capăt. Asta e ambiția mea. Sper să realizez salvarea de la retrogradare, e cea mai mare dorință. Din vară, habar nu am ce va fi. Dacă voi rămâne la Chindia în continuare, dacă voi pleca…”