15.07.2022 00:14

Modificări majore pentru Examenul de Bacalaureat

Modificări majore pentru Examenul de Bacalaureat
Galerie foto

*Dacă legea va trece de Guvern și Parlament, nu vor mai exista probe separate la română și matematică la Bacalaureat *Va fi o singură probă, în care cinci materii ar urma să fie comasate într-un singur examen

 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a prezentat modificările care ar putea surveni la susținerea Examenului de Bacalaureat. Noua lege a educației presupune schimbări majore în ceea ce înseamnă susținerea examenului maturității. Dacă legea va trece de Guvern și Parlament, nu vor mai exista probe separate la română și matematică la Bacalaureat. 

Va fi o singură probă, în care cinci materii ar urma să fie comasate într-un singur examen, iar elevii ar urma să fie testați pentru competențe digitale. Noua formă a examenului ar arăta așa: o probă scrisă care reunește mai multe materii – română, matematică, științele naturii, istorie și geografie; două probe de limbi străine; o probă de competențe digitale; o probă scrisă, la alegere. Modificările propuse sunt în dezbatere, iar dacă legea va fi votată de guvernanți și parlamentari, aceasta va fi valabilă din 2027.

„Examenul de Bacalaureat este prevăzut a avea următoarele probe. O singură probă scrisă de evaluarea competențelor la disciplinele cuprinse în trunchiul comun. Este o probă comună pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările. Această probă constă în evaluarea competențelor generale formate pe parcursul ciclului liceal la Limba și literatura română, la Matematică, Științe, Istoria și Geografia României și științe socio-umane. (…) Două probe de evaluare a competențelor lingvistice la două limbi de circulație internațională”, a fost declarația ministrului Sorin Cîmpeanu într-o conferință de presă.

 

 

Ștefan Khalil