19.04.2024 00:20

Modernizare și reabilitare extensivă în școli și licee

Modernizare și reabilitare extensivă în școli și licee
Galerie foto

*Finanțarea pentru aceste proiecte a fost deja accesată, cu o sumă estimată la aproximativ 30 de milioane de lei, prin intermediul Programului de Consolidare Anti-seismică a clădirilor publice din România

 

Ștefan Khalil


 

În curând vor debuta lucrările de reabilitare la  Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște, anunțul a fost făcut de primarul Daniel Cristian Stan, în cadrul unei conferințe de presă. De asemenea, mai multe unități de învățământ vor beneficia de lucrări de îmbunătățire a infrastructurii.

Finanțarea pentru aceste proiecte a fost deja accesată, cu o sumă estimată la aproximativ 30 de milioane de lei, prin intermediul Programului de Consolidare Anti-seismică a clădirilor publice din România.

Suntem la faza de obținere a avizelor pentru începerea lucrărilor. Este un program prin care am accesat bani și pentru Liceul „Voievodul Mircea” și cam toate unitățile de învățământ din Târgoviște care mai sunt de reabilitat, fie pe programul pe care l-am menționat, fie pe PNRR, fie pe Programul Operațional Regional”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

În plus, primarul a subliniat că în perioada următoare se va semna contractul de finanțare, iar lucrările vor începe. Un exemplu concret este Școala Nr 9 „Grigore Alexandrescu” din Microraionul Nr 11, unde se desfășoară un proiect important, complementar celorlalte investiții de reabilitare a clădirilor.