28.06.2022 00:18

Mobilizare generală pentru finalizarea Recensământului Populației și Locuințelor!

Mobilizare generală pentru finalizarea Recensământului Populației și Locuințelor!
Galerie foto

*„Următoarele 3 săptămâni sunt decisive: 17 iulie este ultima zi de recenzare! Viitorul social și economic al întregului județ depinde de acest recensământ” (Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița)

 

 

Violeta Stanciu


 

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan și prefectul județului, Claudia Gilia s-au întâlnit ieri cu primarii și secretarii unităților administrativ-teritoriale dâmbovițene, dar și cu personalul implicat în Recensământul Populației și Locuințelor! Scopul principal al întâlnirii a fost ca toți dâmbovițenii să conștientizeze importanța recensământului, lucru pe care președintele CJD, Corneliu Ștefan l-a transmis tuturor celor care au participat la discuțiile special avute pe acest subiect.

,,Nu trebuie tratat cu neglijență rezultatul recenzării pentru că efectele acestuia se vor regăsi în toate aspectele vieții comunităților noastre. Numărul cetățenilor declarați într-o localitate influențează, în mod direct, resursele financiare care vor fi distribuite comunității respective. Atribuirea de sume de la bugetul de stat se va face în funcție de statistica oficială, iar acuratețea datelor influențează atragerea de fonduri europene, dar poate constitui și un reper pentru eventuali investitori. De asemenea, mediul privat are nevoie de date care să reflecte potențialul uman al zonei și nivelul de pregătire al oamenilor, dar și numărul consumatorilor în situația în care vor să dezvolte anumite produse sau servicii. Altfel spus, toate planurile de investiții într-o localitate se vor raporta la nevoile generate de numărul cetățenilor din acea comunitate. Următoarele 3 săptămâni sunt decisive: 17 iulie este ultima zi de recenzare. Pe această cale, fac un apel către toți dâmbovițenii și către toți cei implicați în activitatea de recensământ! Haideți să ne mobilizăm și să tratăm cu maximă seriozitate și profesionalism Recensământul Populației și Locuințelor 2022. Totodată, le reamintesc dâmbovițenilor că recenzarea este obligatorie. Viitorul social și economic al întregului județ depinde de acest recensământ’’, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.