03.08.2015 00:12

Mizerie și condiții improprii în trenurile de călători

❚ Condițiile minime de igienă sunt date uitării în mijloacele de transport ❚ Dâmbovițenii care aleg să meargă cu trenul sunt întâmpinați de un tablou dezolant: pereți murdari, scaune rupte, instalații de aer condiționat defecte ❚ Aceste nereguli nu au rămas nesancționate de inspectorii OPC, Compania de Transport fiind amendată cu 6.000 de lei și un avertisment

VIRGIL VOINESCU


Vânătoarea neregulilor la mijloacele de transport de persoane continuă și pe... drumul de fier. O bună parte dintre serviciile oferite de Compania de Transport CFR în județul Dâmbovița nu corespund condițiilor igienico-sanitare, atât în trenurile de călători, cât și în stațiile de cale ferată.

Potrivit unui comunicat al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Dâmbovița, la controlul tematic organizat în zilele de 28 și 29 iulie, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 de lei, precum și un avertisment. Principalele deficiențe constatate au fost: nerespectarea condițiilor de igienă în trenurile de persoane și în sălile de așteptare (pereți murdari și inscripționați, paviment neigienizat); husele scaunelor din vagoane necurățate, murdare.

De asemenea, inspectorii OPC au găsit instalații de aer condiționat defecte, producând scurgeri de apă pe scaune, astfel încât devine imposibilă folosirea lor de către călători, precum și coșuri de gunoi murdare fără saci menajeri, grupuri sanitare fără sursă de apă, săli de așteptare nefuncționale, vegetație abundentă în dreptul peroanelor, pavaj deteriorat și întârzieri neanunțate călătorilor.