17.01.2022 00:18

Mitropolitul Nifon, membru în comisia de doctorat la Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române

Mitropolitul Nifon, membru în comisia de doctorat la Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române
Galerie foto

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit, Prof. univ. dr. Nifon a luat parte, vineri, 14 ianuarie 2022, la Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române, ca membru al comisiei interdisciplinare de doctorat, la susținerea publică a tezei cu titlul „Procedura de judecată în dreptul canonic și dreptul civil. Aspecte comparative”, a Pr. lect. univ. dr. Cosmin Santi.

Doctor în Teologie al Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București și titular al catedrei de drept canonic din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă și Științele Educației, Universitatea „Valahia” din Târgoviște, Părintele Cosmin Santi a construit o cercetare situată la granița dintre două științe fundamentale cu profunde implicații în viața socială și juridică, cu tematizări din câmpul dreptului civil și al dreptului canonic.

 Alături de Mitropolitul Nifon, din comisia de doctorat au făcut parte specialiști în drept și teologie, personalități marcante ale cercetării științifice academice: Prof. univ. dr. Mircea Duțu, coordonatorul științific al lucrării, Prof. univ. dr. Smaranda Angheni, de la Universitatea „Titu Maiorescu” din București, Prof. univ. dr. Maria Fodor, de la Universitatea „Ecologică” din București și Prof. univ. dr. Daniel Mihail Șandru, Cercetător Științific I în cadrul Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române (președinte).

 La finalul ședinței de susținere publică a tezei de doctorat, Pr. Cosmin Santi a primit titlul de Doctor în DreptMenționăm că Academia Română, cel mai înalt for de cultură și cercetare științifică al României, prin „Școala de Studii Avansate” (SCOSAAR), contribuie la formarea specialiștilor de elită, înalt calificați, pentru cercetarea științifică academică, pentru învățământul universitar și pentru domenii de activitate administrativă și managerială.

 

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei