24.05.2023 00:18

Mitropolitul Nifon a premiat Corul Excelsior al Seminarului Teologic

Mitropolitul Nifon a premiat Corul Excelsior al Seminarului Teologic
Galerie foto

Corul „Excelsior” al Seminarului Teologic Ortodox Sf. Ioan Gură de Aur din Târgoviște a fost premiat, în cadrul unei ceremonii desfășurate în biserica școlii, vineri, 19 mai 2023, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, pentru obținerea Premiului I, la Olimpiada Națională Corală, desfășurată anul acesta la Tulcea. La eveniment, au luat parte: Părintele Vicar eparhial, Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial, directorul Seminarului, profesori și elevi ai acestei prestigioase instituții educaționale a Eparhiei noastre.

După cuvântul de bun venit adresat de către directorul instituției de învățământ, Înaltpreasfinția Sa l-a felicitat pe domnul Prof. drd. Florinel Ciprian Cazan, dirijorul corului și a adresat elevilor îndemnul de a mărturisi prin intermediul artei muzicale frumusețea Ortodoxiei românești, de a aprofunda teologia și cultura pentru a promova valorile creștine în lumea contemporană. Înaltul Ierarh le-a reamintit tinerilor principalele provocări misionare actuale, dar și necesitatea însușirii cât mai temeinice a principiilor de viață creștine.

Corul a interpretat, apoi, câteva piese din repertoriul pregătit pentru olimpiadă, iar, la final Mitropolitul Nifon le-a oferit coriștilor premii, constând din bani și tipărituri ale Editurii Arhiepiscopiei Târgoviștei.

 

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei