23.08.2017 00:25

Mistreții fac ravagii în culturile din Glodeni și Pucioasa

Mistreții fac ravagii în culturile din Glodeni și Pucioasa
Galerie foto

❚ Oamenii se plâng că animalele se întorc an de an pe câmp și fac pagube însemnate ❚ Ajunși la capătul puterilor, localnicii speră să primească ajutor din partea autorităților

CORVIN DUMITRICĂ

 


 

Culturile de porumb din zona de Nord a județului Dâmbovița sunt distruse de porcii mistreți. Nu doar seceta de anul acesta le dă bătăi de cap agricultorilor. Ca și în anii trecuți, porcii mistreți distrug culturile de porumb. Oamenii se plâng că animalele se întorc an de an pe câmp și fac pagube însemnate. Cu toate că încearcă să-i îndepărteze și stau pe rând de veghe, lanurile de porumb le sunt în continuare călcate de porcii mistreți care lasă în urma lor pagube importante, iar localnicii se văd depășiți de această situație. Ajunși la capătul puterilor, eu speră să primească ajutor din partea autorităților.

„Ca anul acesta parcă nu a fost niciodată”

● S-au domesticit. Vin până în grădinile noastre. Nu se mai tem de noi, de câini, de nimic. Noi suntem depășiți de situație. ● Stăm și păzim, dar întinderile cultivate cu porumb sunt mari și nu facem față. Noi păzim într-un loc, iar porcii ne atacă în alt loc. Nu putem să stăm tot timpul de pază. ● Avem pagube destul de importante. Nu este primul an când pățim așa ceva, însă ca anul acesta parcă nu a fost niciodată.

Paza a devenit deja o „tradiție” pentru localnici

Oamenii din comuna Glodeni și din împrejurimile orașului Pucioasa sunt disperați. An de an, porcii mistreți le distrug culturile, iar paza a devenit deja o „tradiție” pentru localnici. Doar că de această dată situația pare să se fi înrăutățit. Gospodarii spun că pagubele sunt mai mari ca niciodată.