27.11.2015 00:14

Misiuni de sprijin în Bucegii Dâmbovițeni

Misiuni de sprijin în Bucegii Dâmbovițeni
Galerie foto

❚ De data aceasta, s-a intervenit pentru deblocarea autoturismului a doi turiști bucureșteni, rămas împotmolit în zăpada de pe DJ 714

C.D.


Ieri, 26 noiembrie a.c., jandarmii din cadrul Postului Montan Ordine Publică Zănoaga, aflați în patrulare pe traseele montane au intervenit pe DJ 714 Moroeni-Bolboci-Peș- tera din Masivul Montan Bucegi, în sprijinul a doi turiști. Aceștia au plecat cu autoturismul din București și intenționau să ajungă la un loc de cazare din zona Peștera. La un moment dat, aflându-se pe DJ 714, în zona Table, nu au mai putut continua deplasarea cu autovehiculul, din cauza stratului de zăpadă format pe drumul principal.

În urma acțiunii jandarmilor montani, cei doi turi ști bucureșteni au fost sprijiniți să deblocheze autovehiculul și au continuat deplasarea în siguranță până în zona Peș- tera. Pentru evitarea situațiilor nedorite, Jandarmeria Montană recomandă turiștilor: să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în zona montană; să aibă autovehicule de teren, echipate corespunzător pentru condiții de iarnă; să folosească drumurile deschise circulației; să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunță, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor și locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.