08.04.2015 00:20

Mișcările din Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița

Mișcările din Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița
Galerie foto

❚ Deși ocupă de două mandate funcția de inspector școlar adjunct, prof. Ovidiu Băsceanu nu s-a mai înscris la concursul anunțat pentru acest an din motive personale și pentru că dorește să se ocupe de studii, așa cum ne-a mărturisit ❚ Tot de la domnia sa am aflat că prof. Sorin Ion este noul inspector școlar general al ISJ Dâmbovița, validat pe 6 aprilie de Ministerul Educației ❚ La concursul pentru postul de inspector școlar general adjunct există o singură candidatură, prof. Gabriela Istrate de la Colegiul „C. Cantacuzino”, iar pentru funcția de director al Casei Corpului Didactic – două candidaturi: prof. Aurora Solomon, actualul director, și prof. Luminița Barbu, profesor metodist la această instituție

interviu cu prof. Ovidiu Băsceanu, inspector școlar general adjunct la ISJ Dâmbovița

PETRE DRĂGUȚOIU


Rep.: Prin concurs, de două candidaturi, ocupați funcția de inspector școlar general adjunct la ISJ Dâmbovița. De ce nu v-ați mai înscris la concursul anunțat pentru această funcție? Ce profesori vă erau contracandidați?

- Din motive personale. Mi-am procurat bilete pentru concediu, împreună cu familia, am fost hotărât să fac acest pas, concursul fiind probabil în aceeași perioadă. Vreau să acord mai mult timp pentru publicarea unor studii și articole de istorie și editarea în volum a tezei mele de doctorat. Având aceeași licență ca mine, în Istorie, știți bine că trebuie să cunoști foarte bine documentele, să studiezi arhivele locale, cele ale muzeelor și bibliotecilor etc. Trebuie să intri în colecțiile speciale și vreau să fac acest lucru, este o împlinire profesională. Am depus pasiune și eforturi ca profesor și inspector școlar general adjunct pentru școală, pentru elevi, dar solicitările maxime se adună ca și stresul. La concursul pentru funcția de inspector școlar general adjunct s-a înscris un singur candidat, prof. Gabriela Istrate de la Colegiul „Constantin Cantacuzino”, iar pentru director la Casa Corpului Didactic, prof. Aurora Solomon, încă în funcție, și Luminița Daniela Barbu, profesor metodist la această instituție. Concursurile se vor susține la Ministerul Educației, la o dată încă nestabilită, iar din comisia de examinare va face parte și noul inspector școlar general, prof. Sorin Ion.

 

Rep.: A rămas prof. Sorin Ion stabil pe postul de inspector școlar general? Unele surse susțineau că nu a fost validat de Ministerul Educației, în urma contestațiilor depuse de fostul inspector școlar general, prof. Luminița Preda.

- Prof. Sorin Ion este validat inspector școlar general de Ministerul Educației în urma concursului, iar luni, 6 aprilie, s-a și instalat în funcție. Astăzi (n.n. ieri) este la București pentru rezolvarea formalităților necesare de contract. Fostul inspector școlar general, dna prof. Luminița Preda, nu l-a contestat pe prof. Sorin Ion, dar a contestat rezultatul și procedura de susținere a concursului.