16.01.2018 00:10

Mircea Petrescu vorbește despre cariera pe care o iubește

Mircea Petrescu vorbește despre cariera pe care o iubește
Galerie foto

❚ Mircea Petrescu este unul dintre cei mai importanți antrenori de copii și juniori din Dâmbovița ❚ “Sunt antrenor calificat din anul 2003, am licența UEFA B, dar am lucrat cu copiii și juniorii Flacărei din 1997 ca și instructor sportiv” a spus Mircea Petrescu ❚ “Moreniul are potențial, dacă sportivii nu au valoare noi nu ne putem face înțeleși de către aceștia”, a mai transmis antrenorul morenar

 

COSMIN SAVA


Mircea Petrescu este unul dintre cei mai importanți antrenori de copii și juniori din Dâmbovița. Tehnicianul de la Flacăra Moreni are rezultate importante și a oferit nume interesante în fotbal, cum ar fi Andrei Ivan, Ștefan Covalschi și mai nou Alberto Călin. Acesta lucrează cu juniorii din Moreni din anul 1997 și transmite că are aceeași energie și entuziasm în continuare. Am realizat un interviu cu Mircea Petrescu în care am discutat despre meseria de antrenor, obiective viitoare, cele mai mari satisfacții și despre potențialul orașului Moreni în fotbal.

 

“Sunt din anul 1997 antrenor la Flacăra”

Rep: Sunteți de mult timp antrenor la juniori, e greu să lucrați cu micuții jucători?

- Sunt antrenor calificat din anul 2003, am licența UEFA B, dar am lucrat cu copiii și juniorii Flacărei din 1997 ca și instructor spotiv. Consider că dacă faci un lucru cu plăcere atunci niciodată nu este greu. Totdeauna am lucrat cu grupe pe care le-am instruit începand de la inițiere, învățare, consolidare, iar rezultatele au fost bune.

Rep: După Andrei Ivan a apărut și Alberto Călin, ce alte nume mai propuneți de la grupele pe care le pregătiți?

- Ivan este omul care a demonstrat că poți reuși prin talent și seriozitate, cred că abia de acum înainte se va exprima la potențial maxim fiindcă are niște calități excepționale. Călin Alberto promite mult, are talent, caracter, imaginație, inteligență, este un lider pe teren și aștept să vedem dezvoltarea sa în continuare. Fiecare grupă are 3-4 jucători care în condiții obiective de pregătire pot face fotbal de performanță.


“Moreniul are potențial”

Rep: Cât de bogat e orașul Moreni în privința juniorilor, mai vin copiii la fotbal?

- Moreniul are potențial, dacă sportivii nu au valoare noi nu ne putem face înțeleși de către aceștia. Avem 9 titluri de campioni județeni, am câștigat 5 turnee zonale și am participat la 2 turnee finale. Aceste realizări acționează ca un magnet asupra copiilor care vor să facă un sport și astfel aleg fotbalul.

Rep: Care sunt principalele elemente la care lucrați cu ei?

- Eu lucrez cu jucătorii aflați la vârstele 7-14 ani, în acest context se pune accent pe coordonare, îndemanare, tehnică specifică jocului de fotbal, fiecare copil are mingea proprie și se întâlnește de foarte multe ori cu ea în timpul antrenamentului. Pun mare accent pe individualizare dar și pe exprimarea altruistă în timpul jocurilor. Adaptarea jucătorilor la relațiile de colegialitate si spiritul de echipă.

 

“Cel mai bun moment a fost debutul lui Ivan la națională”

Rep: Care e cel mai frumos moment trăit în cariera de antrenor?

- În cei 20 de ani de când lucrez la copii și juniori am avut satisfacția să văd câțiva elevi de-ai mei care au jucat in selecționatele de juniori ale României în meciuri oficiale: Panaite Aurel,Pârșa Marian, Covalschi Ștefan sau Rădulescu Ciprian, dar cred că cel mai bun moment a fost debutul lui Ivan Andrei la naționala mare. Cred că este o problemă de timp ca el să devină titular chiar dacă unii sunt sceptici în această privință.

Rep: Ce vă doriți în anul 2018?

- Pentru 2018 îmi doresc să fiu sănătos și să am același entuziasm în această profesie în care tot timpul ai obiective care nu depind numai de tine și în care chiar daca îți faci treaba bine poți să nu reușești deoarece adversarii sunt mai organizați.