21.10.2020 00:10

Mircea Petrescu dezvăluie problemele din sectorul juvenil

❚ Antrenorii nu au cum să își pună în practică planul de pregătire, iar micuții fotbaliști pierd exerciții importante ❚ „Nu putem face antrenamente de intensitate, lucrăm dezvoltarea calităților motrice și individualizare. Ultimul joc oficial l-am jucat la Juniori D, la începutul lunii martie”, a spus Petrescu ❚ „Am avut în ultimii ani, de când se ocupă domnul Pitaru, dar și Cosmin Toboșaru, competiții fără reproș la AJF Dâmbovița”, a mai transmis antrenorul morenar ❚ Antrenorul morenar s-a exprimat și pe subiectul fotbal județean, acolo unde crede că Ciprian Prisăcaru ar trebui să ocupe funcția de președinte al AJF Dâmbovița

 

COSMIN SAVA


Finalul anului vine cu pași repezi, iar pandemia de COVID-19 nu s-a încheiat, dincontră, capătă puteri și mai mari. Întreaga lume a fost blocată din cauza acestui virus, fotbalul are și el de suferit, mai ales la nivel juvenil, acolo unde competițiile oficiale nu au fost reluate, iar antrenamentele se desfășoară în condiții speciale. Antrenorii nu au cum să își pună în practică planul de antrenament, iar micuții fotbaliști pierd exerciții importante, care au o contribuție importantă la dezvoltarea lor din punct de vedere sportiv. Mircea Petrescu, antrenor de juniori la Flacăra Moreni, a vorbit în cadrul emisiunii Sport Show, la Columna TV, despre greutățile din sectorul juvenil în vremea pandemiei. Acesta spune că își organizează antrenamentele, astfel încât fotbaliștii să nu aibă contact și, astfel, exercițiile nu au intensitate.

„Trecem prin momente dramatice”

„Trecem prin niște momente dramatice pentru ceea ce înseamnă sportul juvenil, în condițiile în care neavând posibilitatea să efectuăm testele, nu ne este permis să participăm la competiții oficiale, ne învârtim într-un cerc. Nu putem face antrenamente de intensitate, lucrăm dezvoltarea calităților motrice și individualizare. Ultimul joc oficial l-am jucat la Juniori D, la începutul lunii martie, s-a jucat o singură etapă din retur. În primul rând, trebuie să lucrăm cu nouă copii, punem accent pe individualizare. Fiecare copil are mingea lui, este foarte greu, lucrăm pe dezvoltarea calităților motrice, care se pot face respectând distanțarea. În aceste condiții, ei nu au voie să se atingă, copilul are un parcurs liniar”, a transmis Petrescu. Îl vrea pe Prisăcaru la șefia AJF Antrenorul morenar s-a exprimat și pe subiectul fotbal județean, acolo unde crede că Ciprian Prisăcaru ar trebui să ocupe funcția de președinte al AJF Dâmbovița. „Cred că în orice funcție a fost, Ciprian Prisăcaru a gestionat foarte bine situația. Am primit de la AJF cel mai prețios lucru, o competiție, acesta este cel mai important lucru. Am avut în ultimii ani, de când se ocupă domnul Pitaru, dar și Cosmin Toboșaru, competiții fără reproș, n-am mai văzut greșeli de arbitraj, au câștigat mereu cei mai buni”.