11.10.2017 00:18

Ministrul Transporturilor, în vizorul unei moțiuni liberale

Ministrul Transporturilor, în vizorul unei moțiuni liberale
Galerie foto

❚ Liberalii susțin că dezinteresul și nepriceperea ministrului Răzvan Cuc trebuie taxate dur de opoziție, iar la momentul actual PNL este singura formațiune politică care poate face acest lucru ❚ Ministrului Transporturilor i se reproșează inclusiv faptul că nu și-a onorat promisiunile legate de reabilitarea și modernizarea drumurilor naționale care tranzitează județul Dâmbovița

ANA MARIA POPESCU


Liberalii i-au pus gând rău ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc! Aceștia au luat decizia în Biroul Politic Național să depună la Parlament o moțiune simplă împotriva ministrului social democrat și a ministerului pe care îl conduce, pe motiv că demnitarul nu a făcut nimic în ultimele luni pentru rezolvarea problemelor de infrastructură rutieră. Potrivit secretarului general al Partidului Național Liberal Dâmbovița, Gabriel Plăiașu, ministrului Transporturilor i se reproșează inclusiv faptul că nu și-a onorat promisiunile legate de reabilitarea și modernizarea drumurilor naționale care tranzitează județul Dâmbovița și care sunt în diverse stadii de degradare. Liberalii susțin că dezinteresul și nepriceperea ministrului Transporturilor trebuie taxate dur de opoziție, iar la momentul actual PNL este singura formațiune politică care poate face acest lucru. „Partidul Național Liberal este cel mai important partid politic aflat în opoziție în România în acest moment, deși mai sunt și disfuncționalități. Iar, noi, liderii politici ai Partidului Național Liberal trebuie să fim din ce în ce mai atenți la modul în care apărem în fața publicului din România pentru că rezultatele pe care noi le-am obținut în iarna anului 2016 se datorează fără doar și poate modului în care am înțeles să ieșim în spațiul public și să ne manifestăm ca partid de opoziție la Partidul Social Democrat. Și legat de această opoziție pe care Partidul Național Liberal o face astăzi vă pomenesc despre o decizie a Biroului Politic Național de a introduce o moțiune simplă împotriva Ministerului Transporturilor, împotriva ministrului Transporturilor, domnului Cuc. Moțiunea poartă numele „Infrastructura rutieră a României sub domnia intereselor PSD. Deziluzie, demagogie și descurajare”.

Nu am să recit cum sună moțiunea simplă depusă de Partidul Național Liberal pe seama nereușitelor din infrastructura rutieră din România datorate guvernelor PSD, Grindeanu, respectiv Tudose. Vreau să reamintesc însă câteva elemente din această moțiune. Am mai vorbit și cu alte ocazii despre slăbiciunile manifestate de anumiți miniștrii trimiși de PSD în anumite ministere. Pomeneam la un anumit moment despre slăbiciunea profesională a domnului ministru Cuc. Iată că au trecut 9 luni de zile din anul 2017 și putem să apreciem dacă sub aspectul infrastructurii rutiere s-a petrecut ceva, chiar și în județul Dâmbovița. Cu toții mergem în județul Dâmbovița și putem să spunem că pe Drumurile Naționale din județ nu s-a întâmplat nimic în ultima perioadă...”, a declarat secretarul general al PNL Dâmbovița, Gabriel Plăiașu. Se pare că nu numai liberalii sunt nemulțumiți de prestația ministrului Cuc, ci și șeful Guvernului are un „dinte” împotriva acestuia. Primul ministru, Mihai Tudose are în vedere remanierea ministrului Transporturilor, așa că există posibilitatea ca demnitarul să plece din Guvern mult mai repede decât se așteaptă liberalii.