16.09.2022 00:16

Ministrul Energiei, ținta ironiilor printre dâmbovițeni

Ministrul Energiei, ținta ironiilor printre dâmbovițeni
Galerie foto

Ștefan Khalil


Ultimele afirmații făcute în spațiul public de către actualul ministru al Energiei, Virgil Popescu, a stârnit un val de reproșuri din partea oamenilor, dar și de ironii, după ce acesta le-a recomandat românilor să-și schimbe becurile, electrocasnicele din casă, dar și centralele pe gaz pentru a reduce consumul. Acesta a recomandat și panourile fotovoltaice, precizând că el plătește doar 120 de lei la energia electrică.

Reporterii cotidianului nostru au vorbit cu mai mulți dâmbovițeni despre declarațiile ministrului Virgil Popescu, întrebându-i pe aceștia dacă își permit să-și schimbe în lunile următoare, până la venirea iernii, toate aparatele electrocasnice și să-și monteze panouri fotovoltaice pentru curent electric?

*Este incredibil în ce țară trăim și ce ministru al Energiei avem. Acolo trebuia numit cineva capabil, mai ales în vremurile astea grele. Eu nu am bani să-mi schimb acum toată aparatura, dar îl aștept pe el s-o facă, dacă tot a propus. O să-l rog și televizorul să mi-l schimbe.

*Cine are bani să-și schimbe toate aparatele din casă și să-și monteze panouri fotovoltaice, are bani și să-și plătească facturile. În orice caz, eu cu soția am râs copios la declarațiile ministrului de la Energie.

*Uitați-vă și dumneavoastră ce politicieni penibili avem. Hoți au fost toți, chiar și cei de pe vremea lui Ceaușescu, doar că se fura mai cu limită... Acum, sunt și hoți, dar mai ales proști. Eu mi-am luat aparatura asta în ani de zile, el, cu salariul lui, se duc o dată la magazin și o cumpără.

*Asta dovedește ce politicieni rupți de realitate avem! Au impresia că este la îndemâna oricui să-și cumpere panouri fotovoltaice sau să-și schimbe aparatura din casă, așa, când vrea ministrul... Ei nu știu cum trăiește omul de rând, ei sunt fii de securiști, născuți bogați. Habar nu au ce înseamnă să nu-ți ajungă banii într-o lună. Eu nu o să-mi schimb nimic, sper doar să mă descurc să-mi plătesc facturile și tratamentele mele și ale soției, că avem o vârstă, suntem bolnavi.

*Sigur că nu-mi permit, am pensia puțin peste 3000, soția nu ajunge nici la 2000, dar noi ne schimbăm aparatura prin casă? De panouri nu vorbesc, că stăm la apartament. Îl rog pe domnul Virgil Popescu să-mi recomande și mie un microunde, că al meu e din acela vechi nemțesc, consumă o grămadă de curent până încălzește...

*Este strigător la cer cine a ajuns să conducă Ministerul Energiei. Ne facem de râs cu el. Să ne zică și nouă ce fel de aparate și-a luat el de a putut să le schimbe atât de repede dintr-un foc. Că noi suntem proști, nu știm să ne orientăm.

Declarațiile ministrului Popescu au venit după ce Comisia Europeană a transmis că toate țările membre, inclusiv România, trebuie să facă economie la energia electrică. Virgil Popescu nu a fost însă convingător în fața oamenilor, alegându-se cu multe ironii și antipatii.