12.11.2021 00:19

Ministerul Dezvoltării ține lacătul pe Cinematograful Independența

Ministerul Dezvoltării ține lacătul pe Cinematograful Independența
Galerie foto

*Ministerul Dezvoltării, instituție condusă acum de Cseke Attila, nu a semnat documentul care să ateste că cinematograful este în proprietatea Primăriei Târgoviște

*Cinematograful, așadar, nu va putea fi folosit, deși lucrările sunt terminate încă de la începutul lunii septembrie 2021

 

Revoltător! Deși a fost inaugurat de aproape două luni, Cinematograful Independența din municipiul Târgoviște este în continuare închis publicului! Motivul este unul halucinant. Edilul Daniel Cristian Stan a declarat recent că de o lună și jumătate a fost trimis către Ministerul Dezvoltării protocolul de predare-primire al Cinematografului Independența către Primăria Târgoviște. Totuși, cei de la Ministerul Dezvoltării, instituție condusă acum de Cseke Attila, nu au semnat documentul care să ateste că cinematograful este în proprietatea Primăriei Târgoviște. Acesta nu va putea fi folosit, lucrările fiind terminate încă de la începutul lunii septembrie 2021.

„Noi am terminat lucrările la Cinematograful Independența de aproape două luni. A fost semnată recepția, a semnat-o și CNI, totul a fost pus la punct. Chiar și în aceste condiții, nu putem să ne ocupăm de el să-l acredităm pentru a primi publicul și de a rula filme, ar mai dura se pare încă o săptămână – două, deoarece Ministerul Dezvoltării nu semnează de vreo lună jumătate protocolul de predare-primire către municipiul Târgoviște. Nu înțelegem de ce…poate cei de acolo sunt atât de ocupați încât nu își găsesc timp de două secunde pentru a semna acest protocol.

Repet, investiția este finalizată, este bunul nostru, proprietatea orașului. Noi nu avem cum să înregistrăm în contabilitate în momentul de față noua valoare de la Cinematograful Independența. Noi am racordat cinematograful cu toate utilitățile pe care evident trebuie să le și plătim, dar în momentul acesta nu este al nostru. Asta ar însemna ca Ministerul Dezvoltării să achite aceste facturi, dacă e al lor și nu ni-l mai dau înapoi”, a precizat primarul din Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 

 

Ștefan Khalil