10.05.2022 00:11

Mii de puieți livrați de Pepiniera Centrală Găești

Mii de puieți livrați de Pepiniera Centrală Găești
Galerie foto

*Pepiniera Centrală Găești este una dintre cele mai mari pepiniere din sudul României

 

În continuare, Pepiniera Centrală Găești rămâne o sursă foarte importantă de puieți forestieri pentru județul Dâmbovița. Directorul general al Direcției Silvice, Petre Marin, a transmis recent că de la Pepiniera Centrală Găești au fost livrați 149 de mii puieți către subunitățile instituției. Totodată, la Pepiniera din Găești este produs și materialul săditor. Directorul Petre Marin preciza că materialul săditor este trimis și către alte direcții din țară, iar în anumite situații, este adus material săditor de la alte direcții…În ceea ce privește structura Direcției Silvice Dâmbovița, aceasta are opt ocoale silvice și o pepinieră centrală.  

„Vă pot informa că Direcția Silvică Dâmbovița funcționează cu opt ocoale silvice  și o pepinieră centrală, unde producem materialul săditor. Mai luăm și de la alte direcții, evident, și noi mai oferim material săditor către alte direcții. În această primăvară, de la Pepiniera Găești, au fost livrați către subunitățile Direcției Silvice Dâmbovița 149 de mii de puieți. Considerăm că cifra este una foarte bună, iar productivitatea se menține la un nivel ridicat”, a declarat directorul general al Direcției Silvice Dâmbovița, Petre Marin.

Pepiniera Centrală Găești este una dintre cele mai mari pepiniere din sudul României. Aceasta nu numai că deține o suprafață mare de teren, dar are și o gamă foarte diversificată de plante.

 

 

Ștefan Khalil