23.09.2014 00:15

Mii de absolvenți, de pe băncile școlilor, direct în șomaj

❚ Până acum 2177 de tineri care au intrat în posesia unei diplome și nu și-au găsit un loc de muncă s-au grăbit să-și depună actele la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița ❚ Absolvenți care au luat examenul de bacalaureat în luna august mai au la dispoziție o lună pentru depunerea cererii privind ajutorul de șomaj

VIOLETA STANCIU


De la un an la altul, absolvenții îngroașă cu mult numărul șomerilor. Fie că este vorba despre liceeni sau absolvenții de facultăți, numărul tinerilor care nu își găsesc un loc de muncă este tot mai mare, aceștia intrând de pe băncile școlilor direct în șomaj. La jumătatea lunii septembrie 2014, în baza de date a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița erau înscriși 2177 de absolvenți din anul curent.

Dintre aceștia, 1725 au absolvit învățământul liceal, 224 – învățământul superior, iar 228 – alte forme de învățământ. Cei care s-au înscris printre primii la AJOFM Dâmbovița, imediat după finalizarea studiilor, au intrat deja în plată, respectiv 1215 absolvenți de liceu, 47 de absolvenți de studii superioare și 62 de absolvenți ai altor forme de învățământ.

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

„Dacă mai sunt absolvenți care au luat examenul de bacalaureat în luna august, ei mai au timp să se înscrie în lunile septembrie și octombrie, când expiră perioada de înscriere în baza noastră de date. Persoanele respective trebuie să vină de urgență, pentru că altfel își pierd dreptul la ajutorul de șomaj”, a punctat Daniela Stanca, purtătorul de cuvânt al AJOFM Dâmbovița.

Proaspeții șomeri vor primi o indemnizație de 250 de lei timp de 6 luni.

 

Absolvenții de facultate, fără șanse prea mari de angajare

Săptămâna aceasta Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței Muncă Dâmbovița a scos la bătaie 147 de locuri vacante de muncă, dintre care doar 14 vizează persoanele cu studii superioare. Restul de 117 posturi vacante se adresează persoanelor calificate în diverse meserii, iar 16 posturi vizează muncitorii necalificați.

La mare căutare sunt: inginer automatist, inginer mecanic, inginer mașini – unelte, inspector administrație publică, șef birou, șef serviciu, specialist recrutare, specialist resurse umane, consilier orientare privind cariera, metodist, administrator pensiune turistică, dispecer, asistent social, referent, operator calculator, mecanic utilaj, recepționer marfă, vânzător, strungar, confecționer articole textile, lăcătu ș mecanic, șofer, muncitori necalificați.