02.08.2022 00:09

Mihalcea a schimbat strategia

Mihalcea a schimbat strategia
Galerie foto

* Forța grupului și jocul direct pe poartă, plus intervențiile portarului Căbuz, au dus către o remiză mare la Ovidiu și un punct valoros

 

Rezultat echitabil în partida Farul – Chindia (0-0) din etapa a 3-a a SuperLigii. Dar (putea să fie și inechitabil), și ce bine ar fi fost, dacă șutul lui Chamed, din ultimele secunde ale jocului, ar fi cadrat spațiul porții lui Aioani. Oricum, o remiză mare și un punct valoros. Indiscutabil, jucătorul meciului a fost portarul Căbuz. E drept, a mai pus și Cel de Sus câte un deget, ca să-i facă palma și mai mare, dar ce e divin, nici VAR-ul nu vede. Și, uite-așa, Chindia rămâne neînvinsă la Ovidiu și după al treilea joc consecutiv.

Mihalcea: „Putem obține rezultate bune prin atitudine”

Adi Mihalcea a schimbat strategia din primele două partide cu una bazată pe forța grupului și pe jocul direct spre poartă. Foarte concis, spunea după meci. „Putem obține rezultate bune prin atitudine. Trebuie să alergăm, să câștigăm dueluri și să scoatem puncte”. Clar, nu? Deși câțiva jucători încă sunt departe de valoarea lor reală (lui Neguț îi cam atârnă greu titlul de campion cu CFR, iar lui Popa încă îi face feste fusul orar din Coreea de Sud), ei pot fi recuperați în întregime, pentru că sunt maturi, cu experiență și nu vor să stea lângă Cherchez pe banca de rezerve. Cât despre talentatul număr 13 al Chindiei, aproape că nu mai știm ce să spunem. Poate ne cam spune el, ce și cum.

Boldor și Celea încep să devină un cuplu solid

Să revenim asupra jocului de la Ovidiu. Cum anticipam într-un articol anterior, Boldor și Celea încep să devină un cuplu solid și se bucură reciproc la reușitele lor. O singură dată a greșit Celea, iar Boldor l-a încurajat imediat. Căpușă, zic eu, poate reveni în națională, pentru că acolo, pe postul lui, nu văd un jucător român mai bun decât el. Surprinzător de devotat tânărul Ioniță! Te miri de unde are atâta energie în trupu-i firav, pentru că dacă-l privești din profil, riști să nu-l zărești. Dulca se apropie de valoarea lui reală și trebuie să forțeze, dacă vrea să ajungă acolo unde cineva i-a propus. Popadiuc, harnic și elegant în joc (ca și Dulca), poate deveni mai agresiv, așa cum și-l dorește antrenorul. Chamed are multă experiență și, pe timp de „secetă”, poate fi folosit ca titular. Cooper pare dezordonat în joc, însă Mihalcea știe mai bine despre ce este vorba.

Ioniță: „Cred că în acest sezon avem o strategie de joc”

Uitasem de Vorobjovas. Are suflet mare și poate fi alături de Dulca, tandemul de lansare al aripilor. Dumitrașcu este obligat să „respire” ca altădată. Șerban, fiind jucătorul meu preferat, pentru că are din învolburarea marelui Crișan al Craiovei Maxima, a jucat doar cinci minute, la fel și Mihaiu. În concluzie, Chindia a obținut o remiză cât… Marea și un punct cât… Turnul Chindiei. Încheiem cu o zicere frumoasă a noului Aelenei, Adrian Ioniță. „Cred că în acest sezon și noi suntem o echipă mai bună, avem o strategie de joc și ne vom prezenta mai bine, vom obține mai multe puncte”. Așa să fie!

 

 

 

VASILE NEAGU