25.04.2016 00:25

Mieii, vânduți cu jumătatea

Mieii, vânduți cu jumătatea
Galerie foto

❚ Pentru că sărbătorile de Paști au picat târziu, mieii fătați la Crăciun sunt prea mari, ajungând și la 25 de kilograme sacrificat ❚ Crescătorii dâmbovițeni, întreprinzători, au venit cu o ofertă ce se bucură de mare succes: vând mieii cu jumătatea, și au păstrat prețul de anii trecuți ❚ Cumpărătorii s-au înmulțit peste noapte și spun că altfel și-ar fi luat gândul și pofta de la miei anul acesta

CORVIN DUMITRICĂ

 


 

Anul acesta, Paștele se sărbătorește pe 1 mai, așa că mieii fătați din luna decembrie 2015 au ajuns acum, la momentul sacrificării, la o greutate destul de mare, ceea ce pentru foarte mulți cumpărători înseamnă un efort bugetar pe care nu și-l permit. Pentru a veni în sprijinul celor ce nu pot cumpăra un miel întreg, întreprinzători, crescătorii s-au gândit să vândă cu jumătatea. ● „Anul acesta mieii sunt foarte mari. Paștele este mai târziu, ei sunt fătați de la Crăciun și au crescut foarte bine. De teamă să nu rămânem cu ei nevânduți ne-am gândit să vindem și câte o jumătate. Pentru cei care nu-și permit să cumpere un miel întreg există această posibilitate.” ● „Cred că este foarte bine. Atât pentru noi, cât și pentru cumpărători. Mieii sunt foarte mari, ajung și la 20-25 kg, tăiat. Nu sunt mulți cei care își permit să dea 400-500 de lei sau chiar mai mult pe un miel. Așa, cumpărând jumătate, este mult mai convenabil.”

Cumpărătorii, în mare parte cu venituri mici, au apărut peste noapte și spun că astfel reușesc să aibă carne de miel pe masa de Paști. ● „Este foarte bine. Altfel nu reușeam să cumpăr miel. Nu aveam atâția bani. Așa, am pus bani cu un vecin și cumpărăm amândoi un singur miel.” ● „Am vorbit deja cu ciobanul și o să cumpăr și eu un miel cam la 15-18 kg. O să-l împart cu o nepoată. Să vedem cât o să coste și pun eu jumătate din sumă și ea jumătate. Este mult mai convenabil așa. Anul acesta am văzut că mieii sunt foarte mari și nu-mi permiteam să cumpăr singură unul și nici nu aveam ce să fac cu atâta carne.” Ciobanii spun că astfel reu șesc să vândă o mare parte din efectivele de miei, mai ales că prețul rămâne neschimbat de mai bine de trei ani, acesta fiind 18-20 de lei/kg.