07.02.2018 00:21

Mieii se vând... în rate

Mieii se vând... în rate
Galerie foto

❚ Doritorii pot deja să achite lunar câte o sumă de bani, iar la Paște, atunci când vor lua și mielul, trebuie să plătească suma totală

 

CORVIN DUMITRICĂ

 


 

Chiar dacă mai este ceva timp până la Paște, pentru a fi siguri că o să aibă cel mai bun miel pentru sacrificat, tot mai mulți dâmbovițeni merg încă de pe acum la fermele de oi din județ pentru a și-l arvuni. Oierii au venit cu o idee inedită anul acesta. Pentru a putea să vândă cât mai mulți miei, crescătorii de ovine vând mieii și în rate. Astfel, doritorii pot deja să achite lunar câte o sumă de bani, iar la Paște, atunci când vor lua și mielul, trebuie să plătească suma totală. Se pare că acest mod de a vinde mieii se bucură de succes, la ferme au venit deja mulți clienți dornici să cumpere mieii în rate. Cel mai mare avantaj este pentru cei cu venituri mici, care prin acest mod reușesc să cumpere mielul pe care o să-l sacrifice în apropierea Paștelui.

Fermieri: „Decât să rămânem cu ei nevânduți, mai bine să-i dăm așa”

● Acest mod de a vinde l-am aplicat prima dată la porci, am văzut că am avut succes și am zis să încercam și cu mieii. Este bine și pentru noi și pentru cumpărători. ● Cei interesați pot încă de pe acum să achite lunar câte o sumă de bani, iar când o să ia mielul, trebuie să achite restul. Sunt clienți care nu pot să vină cu toată sumă odată și vin lunar cu câte o sumă de bani. În acest mod, pot avea pe masă de Paște mielul mult dorit, iar noi vindem cât mai mulți. ● Am zis că, decât să rămânem cu ei nevânduți, mai bine să-i dăm așa. Mai este ceva timp până la Paște dar mieii deja se caută.

Cumpărători: „Este mult mai ușor pentru cei cu venituri mici”

● Este bine. S-au gândit bine. Pentru cine nu are întreaga sumă, poate achita în rate. Este mult mai ușor pentru cei cu venituri mici. ● Înainte, cumpăram doar jumătate. Acum o să iau unul întreg. Am plătit deja un avans, mai plătesc lunile viitoare cât mai pot, iar la Paște, în funcție de greutatea pe care o are mielul, achit tot. La acest moment mieii sunt grăsuni și bine îngrijiți. Fermierii se ocupă cu mare grijă de alimentația oilor, ca până la paște mieii să atingă o greutate cât mai mare pentru a putea să fie sacrificați.