12.02.2016 00:20

Microbuz ºcolar nou pentru elevii navetiºti Priseaca - Târgoviºte

Microbuz ºcolar nou pentru elevii navetiºti Priseaca - Târgoviºte
Galerie foto

❚ Mijlocul de transport a fost repartizat Primãriei Târgoviºte de Guvernul Ponta, însã procedurile de angajare ºi atestare a unui ºofer profesionist s-au încheiat acum ❚ De luni, cu program bine stabilit, copiii vor fi transportaþi la unitãþile de învãþãmânt din Târgoviºte unde urmeazã cursurile ❚ Pentru cã la Priseaca sunt aproximativ 50 de copii care zilnic fac naveta la ºcoli din Târgoviºte, primãria ar mai avea nevoie de încã un microbuz, iar dacã nu va reuºi sã mai obþinã unul pe filiera Ministerului Dezvoltãrii, acesta va fi achiziþionat cu bani de la buget

ANA MARIA POPESCU

 


 

Transport gratuit cãtre instituþiile de învãþãmânt din Târgoviºte pentru elevii din Cartierul Priseaca! Primarul interimar al municipiului Târgovi ºte a anunþat ieri, în cadrul unei conferinþe de presã, cã începând de luni, 15 februarie a.c., copiii din Cartierul Priseaca au la dispoziþie un microbuz nou-nouþ care sã-i transporte în fiecare zi la ºcolile ºi grãdiniþele din municipiul reºedinþã de judeþ. Mijlocul de transport pentru elevi a fost repartizat Primãriei de Guvern, prin Ministerul Dezvoltãrii Regionale, pe vremea când Executivul era condus de Victor Ponta, însã acesta nu a fost pus la dispoziþia copiilor de la Priseaca pânã când unitatea administrativ teritorialã nu a îndeplinit toate condiþiile legale ºi pânã nu a angajat un ºofer profesionist atestat, special pentru a realiza asemenea curse de transport elevi.

„De luni, odatã cu începutul noului semestru ºcolar, elevii din Priseaca vor beneficia de transport ºcolar gratuit la ºcolile din Târgoviºte. Vom face douã curse dimineaþa, una în jur de ora 07:15- 07:20, a doua, cu plecare din Priseaca, în jur de 07:40, iar dupã prânz, începând cu orele 12:00, 12:15, 13:15, 14:15, iar vinerea va fi cursã ºi începând de la ora 11:15 înapoi cãtre Priseaca. ªcolile vizate sunt ªcoala Nr. 13 Matei Basarab ºi ªcoala Nr. 6, unde sunt cei mai mulþi copii”, a anunþat ieri edilul.

Pentru cã la Priseaca sunt aproximativ 50 de copii care zilnic fac naveta la ºcoli din Târgoviºte, primãria ar mai avea nevoie de încã un microbuz pentru a reuºi sã facã mai uºor faþã situaþiei, drept pentru care edilul interimar al municipiului a anunþat cã, dacã nu va reuºi sã mai obþinã un al doilea microbuz pe filiera Ministerului Dezvoltãrii, autovehiculul va fi achiziþionat din fondurile proprii ale unitãþii administrativ teritoriale.

„Noi am fãcut o solicitare de la unitãþile de învãþãmânt, intenþionãm sã mai achiziþionãm un autobuz, deocamdatã avem un singur microbuz ºi este prima datã când copiii din Priseaca beneficiazã de transport ºcolar la unitãþile de învãþãmânt din Târgoviºte. Au fost în noiembrie ºi decembrie solicitãri, ne-am întâlnit cu cei din Priseaca, le-am promis cã o sã le rezolvãm problema ºi iatã cã am reuºit. Mai avem nevoie de un microbuz atât pentru a diminua numãrul de curse ºi pentru a rezolva absolut tot ceea ce înseamnã copiii din Priseaca spre unitãþi de învãþãmânt din Târgoviºte. Luni o sã avem prima cursã, o sã vedem atunci staþiile, ne vom adapta în funcþie de necesitãþi, ºoferul este pregãtit sã meargã sã transporte copiii acolo unde este nevoie ºi sã-i ia de acolo de unde este nevoie. Microbuzul este primit de la Ministerul Dezvoltãrii, pe vremea când Guvernul nu era tehnocrat. Dacã nu vom rezolva sã mai primim un microbuz tot prin Minister, vom achiziþiona noi unul din fonduri proprii. La Priseaca sunt peste 50 de copii, iar din aceºtia cu cele douã curse pe care le putem face noi reuºim sã luãm 34 de copii dimineaþa, de aceea mai avem nevoie de un microbuz”, a explicat primarul interimar al municipiului Târgoviºte, Cristian Stan.