29.05.2015 00:16

Microbuz școlar, atacat de un fost deținut

Microbuz școlar, atacat de un fost deținut
Galerie foto

❚ Bărbatul s-a năpustit asupra autoturismului cu o furcă și a spart parbrizul chiar în timp ce copiii erau transportați spre case ❚ Cei 15 elevi, dar și profesoara care îi însoțea, au tras o sperietură zdravănă

CORVIN DUMITRICĂ


Un fost pușcăriaș a reușit să bage spaima în 15 elevi de clase primare de la Hulubești! Bărbatul, care în trecut a fost condamnat pentru omor, a atacat ieri microbuzul școlar cu o furcă și a spart parbrizul chiar în timp ce elevii erau transportați spre casele lor. Din primele verificări, se pare că acesta avusese un conflict cu șoferul mașinii și a încercat să-l sperie.

Așa că a ieșit în fața mașinii și a lovit parbrizul cu furca, iar apoi a început să alerge după mașină. Din fericire, niciunul dintre copii și nici profesoara care îi însoțea nu au fost răniți, însă au tras o spaimă soră cu moartea. Șoferul a sunat imediat la 112, iar un echipaj de poliție a sosit la fața locului, ridicându-l pe agresor.

 

Clipe de coșmar

„A spart parbrizul și a încercat să intre peste copii. Acest cetățean este un pericol pentru comună, a fost condamnat în trecut pentru crimă, fiind eliberat în urmă cu 3-4 ani. Cer organelor abilitate să intervină pentru a evita un alt incident”, a declarat Adrian Chiriță, primarul comunei.

● „Am plecat cu copiii să-i ducem acasă, în satul Măgura. Atunci ne-a atacat cu furca. N-am avut timp de nicio reacție. Copiii s-au panicat. Am încercat să evităm totul, șoferul a mers încet ca să putem coborî copiii în sat în siguranță. Este un real pericol public. Elevii trebuie protejați, este datoria autorităților”, a transmis și Lavinia Dima, profesoara care se afla în microbuz cu micuții.

Bărbatul a fost dus la secția de poliție, însă va fi cercetat doar pentru distrugere. În trecut, el a executat o pedeapsă de 17 ani de pușcărie, după ce a omorât un profesor.