08.08.2022 00:16

Mici victorii sindicale la Automecanica

Mici victorii sindicale la Automecanica
Galerie foto

*Sindicatul  și conducerea Uzinei Automecanica Moreni au bătut palma pentru majorarea valorii  bonurilor de masă pe care le primesc salariații, de la 20 la 30 de lei!

 

Sindicatul  și conducerea Uzinei Automecanica Moreni au bătut palma pentru majorarea valorii  bonurilor de masă pe care le primesc salariații, de la 20 la 30 de lei! Pentru că societatea nu merge foarte bine în momentul de față, înregistrând  o pierdere pe activitatea de bază, creșterea se va face în două trepte, de la 1 august și de la 1 octombrie, cu câte 5 lei de fiecare dată. Liderul de sindicat Constantin Bucuroiu ne-a declarat că atât președintele Consiliului de Administrație cât și noul director al societății, Corneliu Vișoianu nu au avut nimic de obiectat, ba dimpotrivă au înțeles situația salariaților care trec și ei, ca toți românii, prin momente dificile cauzate de criza economică. De asemenea, Constantin Bucuroiu pare în sfârșit mulțumit că la conducerea Uzinei Automecanica Moreni se află un director care se implică și se interesează atât de soarta societății, cât și de soarta oamenilor care muncesc  în fabrică.    

„La Automecanica Moreni a fost un Consiliu de Administrație, iar președintele CA, fost militar și salariat acum  la Ministerul Economiei, a înțeles  că solicitarea noastră este întemeiată, deși cifrele nu sunt favorabile având o pierdere totuși uzina pe activitatea de bază. Acesta  a considerat că este nomal să se realizeze această creștere a valorii bonurilor de masă, care s-a făcut, cu înțelegerea sindicatului, în două etape, adică începând cu 1 august cu suma de 5 lei, pentru a se ajunge  la 25 de lei, iar din data 1 octombrie cu încă 5 lei, adică la 30 de lei. În felul acesta s-a bătut palma între conducere și sindicat. Ce m-a impresionat plăcut a fost înțelepciunea și seriozitatea  cu care a abordat această problemă directorul Cornel Vișoianu care a ținut să aibă 2-3 întâlniri cu mine, ca președinte al sindicatului, înainte  să discutăm foarte serios toate posibilitățile de acordare a acestor drepturi ale oamenilor  cu care este întru totul de acord și și-ar dori să facem mult mai mult pentru oameni, față de fostul director care privea aceste lucruri cu o aroganță extraordinară. Se vede maturitatea unui om cu experiență și m-a bucurat să am un astfel de partener la masa de dialog și am făcut-o cu plăcere. Este o victorie a sindicatului și un succes al Automecanicii Moreni care are acum la conducere un om care se arată foarte interesat atât de soarta societății, cât și de soarta oamenilor. Am fost într-o secție de producție iar directorul Vișoianu a venit la mine și mi-a spus, d-ul  Bucuroiu, nu pot să înțeleg cum lucreză oamenii aceia pentru că este o căldură infernală, trebuie să intervenim și să facem ceva pentru ei. Mi-a plăcut chestia asta, a acționat ca un lider de sindicat”, a declarat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu.

 

 

Violeta Stanciu