27.11.2023 00:16

Mesaj de solidaritate față de victimele violenței domestice

Mesaj de solidaritate față de victimele violenței domestice
Galerie foto

*Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilei internaționale a luptei împotriva violenței domestice

 

În data de 17 decembrie 1999, ziua de 25 noiembrie a fost desemnată ca Ziua internațională a luptei împotriva violenței domestice de către Consiliul General al Națiunilor Unite. Estimările ONU arată că abuzurile asupra femeilor nu doar persistă, ci sunt în creștere. În România, situația este la fel de îngrijorătoare. Datele arată că femeile reprezintă 83% din cazurile de violență fizică în familie. În aceste condiții, este posibil ca fiecare dintre noi să cunoască cel puțin un caz de violență asupra unei femei.

Anul acesta, asistenții sociali ai Spitalului Județean de Urgență Târgoviște au dorit să aducă în atenția opiniei publice un mesaj de solidaritate față de victimele violenței domestice, dar, mai ales de implicare activă în sesizarea oricăror forme de violență asupra persoanelor vulnerabile, potențiale victime, ca responsabilitate a noastră, a tuturor, în încercarea de a limita  dimensiunea îngrijorătoare a fenomenului. Zilnic, la Camerele de Gardă ale Spitalului Județean de Urgență Târgoviște se prezintă cel puțin o persoană victimă a violenței domestice.

Pentru a marca evenimentul, asistenții sociali au oferit consiliere informațională, legislativă, au împărțit pliante și au adus în atenția pacienților internați în spital necesitatea implicării a noastre, a  tuturor, pentru a proteja potențialele victime, a sancționa comportamentele agresive, conform legislației în vigoare, dar, mai ales, pentru a pune în lumină un fenomen îngrijorător, adesea normalizat în societatea noastră.

 

 

V.A.