03.04.2018 01:17

Medierea grevei de la Cromsteel

Medierea grevei  de la Cromsteel
Galerie foto

* Autoritățile vor încerca aplanarea conflictului de muncă existent deja de mai bine de o săptămână la Cromsteel * Continuarea grevei generale va avea efecte negative pentru toată lumea, spun parlamentarii dâmbovițeni

 

ANA MARIA POPESCU


Parlamentarii PSD de Dâmbovița și primarul municipiului Târgoviște se implică în medierea conflictului de muncă de la Cromsteel. Conducerea sindicatului, dar și cea a societății comerciale au fost convocate la discuții la sediul forului administrativ județean pentru a se încerca o mediere a conflictului existent deja de mai bine de o săptămână, care nu face bine nimănui, nici angajaților, nici societății și nici economiei locale. „Mediatorii” speră ca discuțiile să fie constructive pentru ambele părți, sindicatul și conducerea Cromsteel să bată palma, iar greva să ia sfârșit.

„Conflictul creează o situație dificilă pentru economia județului”

„Am avut o discuție cu sindicatul condus de Nicolae Dragodănescu pe marginea conflictului existent la SC ASO Cromsteel din Târgoviște. Continuarea conflictului de muncă la acea societate nu poate să aibă decât efecte negative pentru toată lumea... Pentru salariați, efectele negative constau în faptul că nu-și iau salariile, pentru societate în faptul că își blochează producția și în felul acesta își diminuează veniturile. În urma discuției, am convenit să încerc medierea acestui conflict de muncă, motiv pentru care am convocat și partea sindicală și administrația societății la sediul Consiliului Județean pentru a încerca să negociem aceste lucruri. Alături de mine vor fi primarul municipiului Târgoviște și colegii deputați și senatori. Nu știu dacă voi reuși să-i aduc într-o situație de echilibru, dar eu asta îmi propun și sper ca săptămâna aceasta să închidem un conflict de muncă, conflict care creează o situație dificilă pentru economia județului”, a declarat senatorul PSD de Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.