26.10.2021 00:14

Medicii de familie, reticenți în a oferi servicii de monitorizare

Medicii de familie, reticenți în a oferi servicii de monitorizare
Galerie foto

Potrivit noului director executiv al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Dâmbovița, Cristina Sima, sunt din ce în ce mai puțini medici de familie care vor să se implice în monitorizarea persoanelor aflate în izolare sau carantină la domiciliu în urma infectării cu virusul cu Sars-CoV-2.

,,Este o monitorizare făcută de medicii de familie în baza contractului cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Concret, medicii de familie iau niște bani în plus din acest contract pentru monitorizarea celor care sunt infectați de COVID-19. Există un Ordin 1822 din anul 2020, ordin în baza căreia s-au încheiat aceste contracte de monitorizare. 

Vreau să spun că aici am un gust amar, pentru că la nivelul județului Dâmbovița, din 203 medici de familie aflați în relație contractuală cu CJAS, doar 97 au încheiat contracte de monitorizare. Nu știu de unde atâta reticență din partea medicilor de familie. Ce vedem noi este că de undeva de prin anul 2011, medicii de familie și-au cam pierdut din atribuții și au ajuns undeva la nivel de prescriptori. Cetățeanul se duce la medicul de familie dacă are nevoie de o rețetă în baza unei scrisori medicale, o scutire, o adeverință și cam atât”, a semnalat Cristina Sima, directorul executiv al CJAS Dâmbovița.

Violeta Stanciu