06.03.2018 00:25

Medicii de familie, negocieri sterile cu ministrul Sănătății

Medicii de familie, negocieri sterile cu ministrul Sănătății
Galerie foto

* „Doamna ministru Sorina Pintea a stat puțin la discuții, au fost mai mulți consilieri de față, dar a promis că se va implica... Deocamdată a spus că nu există bani”, a declarat dr. Ileana Dumitrescu, președ. Asociația Medicilor de Familie Dâmbovița * „Pe surse se vorbește că s-ar putea să se prelungească actul adițional, iar noul contract - cadru să nu intre în vigoare de la 1 aprilie, ci din mai sau iunie 2018, ceea ce înseamnă că vom rămâne tot pe contractul vechi, adică tot pe bani mai puțini”, a mai spus Ileana Dumitrescu

VIOLETA STANCIU

 


 

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea s-a întâlnit recent cu reprezentanții medicilor de familie din toată țara pentru a lua act personal de problemele cu care se confruntă această categorie de medici! Din păcate, Sorina Pintea nu a putut să stea prea mult la discuțiile cu medicii de familie, care au fost continuate de secretarii de stat din Ministerul Sănătății și de președintele interimar al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu, ne-a declarat că deși au fost discuții aprinse cu toți factorii responsabili, concluzia trasă în final chiar de ministrul Sănătății a fost aceea că nu sunt bani pentru creșterea plafoanelor medicilor de familie.

Contractul cadru… boală lungă

„Doamna ministru Sorina Pintea a stat puțin la discuții, au fost mai mulți consilieri de față, dar a promis că se va implica... Deocamdată a spus că nu există bani, dar că încearcă totuși să ne ușureze situația. Nu s-a încheiat un proces-verbal, pentru că urmează ca discuțiile să fie continuate. În schimb, pe surse, se vorbește, cu mențiunea că acest lucru nu s-a discutat la întâlnirea cu ministrul sănătății, că s-ar putea să se prelungească actul adițional, iar noul contract - cadru să nu intre în vigoare de la 1 aprilie, ci din mai sau iunie 2018, ceea ce înseamnă că vom rămâne tot pe contractul vechi, adică tot pe bani mai puțini. Urmează să avem noi discuții și să vedem cum se vor finaliza... în cursul acestei săptămâni sau săptămâna viitoare. Avem așteptări mari de la noile discuții, care trebuie să fie serioase și ferme. Dacă nu se întâmplă să avem o speranță din partea dumnealor, noul contract – cadru, care ar trebui să se semneze de la 1 aprilie, dar să vedem când se va semna, probabil că vom fi cu toții în stand-by, până când se va întâmpla ceva”, ne-a declarat ieri dr. Ileana Dumitrescu, președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița.