09.06.2020 00:10

Meciul cu Brăila rămâne de referință pentru Toboșaru

Meciul cu Brăila rămâne de referință pentru Toboșaru
Galerie foto

❚ Tobi își aduce aminte cu plăcere de partida cu Brăila, din 1996, mai ales că stadionul a fost arhiplin, iar atmosfera a fost una de vis. ❚ „Îmi amintesc că am coborât prin Tribuna I și mi s-a făcut pielea de găină, nu realizam ce se întâmplă. După meci am aflat că unii chiar au dormit acolo, ca să găsească loc”, a spus Răzvan Toboșaru ❚ „Am debutat la seniori întrun meci cu Gaz Metan, în care am și marcat, în liga secundă. Cel mai frumos meci rămâne cel cu Brăila”, a mai transmis fostul atacant

 

COSMIN SAVA

 


 

Chindia Târgoviște făcea spectacol în anii 90, cu un lot format în majoritate de dâmbovițeni, un lucru care a contribuit enorm la promovarea istorică în Divizia A. Unul dintre cei mai importanți jucători a fost Răzvan Toboșaru, cel care a și punctat în partida cu Dacia Unirea Brăila (3-0), meci în urma căruia formația târgovi șteană a promovat. Ceilalți marcatori au fost Adi Bogoi și Sică Bârdeș. Toboșaru își aduce aminte cu plăcere de partida cu Brăila, mai ales că stadionul a fost arhiplin, iar atmosfera a fost una de vis, cum rar se mai întâlnește pe stadioanele din România în aceste zile. „Când aveam meciuri acasă mergeam la Mănăstirea Dealu. Se vedea de acolo stadionul, iar de la ora 9 era arhiplin, o atmosferă superbă. Îmi amintesc că la meciul cu Brăila am coborât prin Tribuna I și mi s-a făcut pielea de găină, nu realizam ce se întâmplă. După meci am aflat că unii chiar au dormit acolo, ca să găsească loc”.

„Era ceva aparte să joci pentru orașul tău”

Fostul atacant nu a avut la bază un stagiu organizat de juniorat, dar a reușit să puncteze chiar la primul meci în echipa de seniori, în partida cu Gaz Metan Mediaș. „Am copilărit la Văcărești, jucat tot timpul fotbal în curtea școlii. Am jucat la 16 ani în echipa mare, în Liga a IV-a de acum. În clasa a 8-a am venit la Târgoviște, tot la Văcărești jucam, iar țermure îmi spunea să vin la CS Târgoviște. Într-o zi, la insistențele lui, m-am dus la club, eram în ultimul an de juniorat. La 18 ani m-am apucat de fotbal profesionist, nici eu nu mă gândeam la această ascensiune. Am debutat la seniori, într-un meci cu Gaz Metan, în care am și marcat, în liga secundă. Cel mai frumos meci rămâne cel cu Brăila, eram 90% din echipă dâmbovițeni, eram foarte uniți, însemna ceva aparte să joci pentru orașul tău, cu atâția oameni în spate. Am petrecut, sărbătorind promovarea, la un han pe lângă Caragiale, dar nu am petrecut foarte mult”, a transmis Toboșaru în cadrul emisiunii Sport Show, de pe Columna TV.