15.07.2019 00:25

Maternitatea Spitalului Județean, dotată cu ajutorul Simonei Halep

Maternitatea Spitalului Județean, dotată cu ajutorul Simonei Halep
Galerie foto

❚ „Dâmbovița este județul cu cea mai mică mortalitate infantilă din România. Acest lucru se datorează echipei medicale și bineînțeles aparaturii”, a declarat dr. Roxana Aldea, șefa secției Neonatologie de la SJUT ❚ „Am revenit aici la Târgoviște pentru că aici ne simțim ca acasă, am crescut împreună secția de neonatologie și iată că până astăzi am reușit să donăm 630 de echipamente cred că 12 aici la Târgoviște”, a spus, la Târgoviște, Gabriela Alexandrescu, președintele Salvați Copiii România

 

ȘTEFAN KHALIL

 


 

Un nou incubator destinat copiilor născuți prematura intrat în dotarea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, fiind inaugurat la sfârșitul săptămânii trecute. Totodată, a fost marcat și finalul celei de-a 7-a ediții a a campaniei Grijă pentru Copii - „Strigăt de viață”, susținută, încă din anul 2015, de campioana de la Wimbledon, Simona Halep. Cu echipamentele donate în acest an, numărul instituțiilor de sănătate care au beneficiat de aceste dotări a ajuns la 66, iar valoarea totală a echipamentelor depășește 800.000 de Euro. La evenimentul de la sfârșitul săptămânii trecute au mai participat parlamentarele Claudia Gilia și Carmen Holban, alături de viceprimarul mun. Târgoviște, Monica Ilie. Campania s-a derulat anul acesta și în alte județe din România, unde numeroase unități medicale au fost dotate cu aparatură indispensabilă bebelușilor născuți înainte de termen. De aparatură nouă și modernă a beneficiat, așadar, nu doar Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, ci și spitalele din județele Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Caraș-Severin, Galați, Neamț, Suceava și Vaslui. Odată cu primirea acestor noi incubatoare, toate aceste unități medicale își vor completa secțiile de neonatologie pentru a face mai bine față cazurilor de copii născuți înainte de termen.

În 3 ani, mortalitatea infantilă în județul Dâmbovița a scăzut de la 5,8% la 2,9%

Roxana Aldea, șefa secției de Neonatologie, de la Spitalul Județean de Urgențe Târgoviște a vorbit despre această campanie inițiată de o societate comercială și de organizația„Salvați Copiii”, împreună cu Simona Halep,șidespre cât de important este sprijinul pentru micuții născuți prematur. ,,Mă uitam pe cifre și pot să spun că trei ani au însemnat 90.000 de euro și a însemnat, acesta este scopul, scăderea mortalității infantile pentru județul Dâmbovița, de la 5,8%, la 2,9%. Am aflat cu mare bucurie că Dâmbovița este județul cu cea mai mică mortalitate infantilă din România și sincer nu credeam că o să reușim și nici nu ne-am propus vreodată să fim primii. Acest lucru se datorează echipei medicale și bineînțeles aparaturii. Așa cum spuneam la un moment dat, nu se poate fără oameni și nu se poate fără aparate. Contează foarte mult în ce maternitate te naști, am aflat acest lucru în ultimul an și jumătate, când am primit copii din județele vecine și am văzut ce înseamnă să ai un incubator, să ai un aparat de ventilație să poți să asiguri supraviețuirea acelui copil până poate să ajungă undeva unde poate fi ajutat”. În cadrul aceluiași eveniment a vorbit și Gabriela Alexandrescu, președintele asociației ,,Salvați Copiii”, vorbind despre campania umanitară.,,Ne bucurăm că am revenit la Târgoviște. Este foarte important să investim în acest domeniu pentru că aproape 20.000 de copii se nasc anual înainte de termen, mult mai repede, mai grăbiți. Am revenit aici la Târgoviște pentru că aici ne simțim ca acasă, am crescut împreună secția de neonatologie și iată că până astăzi am reușit să donăm 630 de echipamente pe care cred că 12 aici la Târgoviște”. Campania „Grijă pentru copii” a fost lansată de Dorna împreună cu Salvați Copiii România în anul 2013, în scopul susținerii unor programe pentru îngrijirea corespunzătoare a nou-născuților prematur.