20.09.2017 15:02

Măsuri urgente cu privire la Avertizarea Cod Portocaliu

Măsuri urgente cu privire la Avertizarea Cod Portocaliu
Galerie foto

Comunicat de Presă

 

Ca urmare a fenomenelor vizate de Avertizarea Meteorologică - Cod Portocaliu care va intra în vigoare și în județul Dâmbovița începând cu ora 16.00 a acestei zile, până la ora 10.00  a zilei de mâine, 21.09.2017, la sediul Instituției Prefectului –  Județul Dâmbovița a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în Ședință Extraordinară, ocazie cu care s-au dispus următoarele :

-       Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița a informat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență despre măsura suspendării cursurilor pentru ziua de 20.09.2017, începând cu ora 14.00, dispusă în conformitate cu prevederile art.9, alin. 4, litera „b” din O. M. nr. 5079/2016  - privind aprobarea Regulamentului cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar.

-       Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Basarab” I Dâmbovița va activa Centrul Județean de Conducere si Coordonare a Intervenției la sediul instituției începând cu ora 16.00.

-       Va fi activat Serviciul de Permanență la primăriile incluse în aria de avertizare meteorologică.

-       S-a solicitat către S.D.E.E. Târgoviște  - asigurarea unor echipe operative  care să poată interveni în timp real la nevoile și solicitările din teren.

-       La nivelul Inspectoratului  pentru Situații de Urgență “Basarab” I Dâmbovița va fi activată Grupa Operativă începând cu orele 16.00, pregătită să intervină la nivelul întregului județ.

-       Grupul de Suport Tehnic privind intervențiile la situații de urgență în caz de  ploi torențiale și viituri pe cursurile de apă din județul Dâmbovița a luat măsurile necesare care se impun, pentru constituirea formațiilor de intervenție, permanență cu personal tehnic specializat și utilaje mecanizate.    

 

Biroul de Presă