29.07.2020 00:21

Măștile și mănușile, obligatorii în piețe și târguri

Măștile și mănușile, obligatorii în piețe și târguri
Galerie foto

❚ Se propune, de fapt, extinderea obligativității purtării măștii și în spațiile publice deschise în care sunt organizate piețe, târguri sau oboare ❚ Totodată se propune pentru comercianții care desfășoară astfel de activități obligativitatea purtării atât a măștii de protecție cât și a mănușilor

 

Comunicat de presă

Având în vedere apariția în spațiul public a unor informații conform cărora: „ar putea fi închise piețele și târgurile din Târgoviște”, aducem la cunoștința opiniei publice următoarele: Luând în considerare faptul că situația epidemiologică din județul Dâmbovița, generată de coronavirusul SARS-CoV-2, care a dus la înregistrarea unui număr extrem de mare de cazuri, fiind un risc epidemiologic ridicat, în circumstanțe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare, Prefectul Județului Dâmbovița a supus dezbaterii ieri, 28.07.2020, un proiect de hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița prin care se propune extinderea obligativității purtării măștii și în spațiile publice deschise în care sunt organizate piețe, târguri sau oboare. Totodată se propune pentru comercianții care desfășoară astfel de activități obligativitatea purtării atât a măștii de protecție cât și a mănușilor. Precizăm că, până la acest moment măsura de închidere a piețelor sau a târgurilor este un scenariu de lucru asupra căruia Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița urmează să se pronunțe după ce vor fi analizate rezultatele primelor măsuri, acestea fiind luate gradual.

Biroul de presă al Instituției Prefectului județul Dâmbovița

COMITETUL JUDEȚEAN PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ DÂMBOVIȚA

PROIECT HOTĂRÂREA COMITETULUI JUDEȚEAN PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ DÂMBOVIȚA

nr. 21 din 29.07.2020 Luând în considerare: Situația epidemiologică din județul Dâmbovița, generată de coronavirusul SARS-CoV-2, care a dus la înregistrarea unui număr extrem de mare de cazuri, 1631 la data de 27.07.2020, fiind un risc epidemiologic ridicat, în circumstanțe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare, având în vedere: Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic; Prevederile art.5, alin (2), lit. d) din Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19; H.G. nr. 553/15.07.2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19; H.G. nr. 557/2016 privind managementul tipurilor de risc; O.U.G. nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, cu modificările și completările ulterioare; În considerarea aprobării tacite a proiectului de hotărâre nr. 21, comunicat spre analiză și dezbatere Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița la data de 28.07.2020, În temeiul art. 10, alin. (3) din Regulamentulcadru privind structura organizatorică, atribuțiile, funcționarea și dotarea comitetelor și centrelor operative pentru situații de urgență, aprobat prin H.G. nr. 1491/2004, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița adoptă prezenta HOTĂRÂRE: Art.1. (1)Începând cu data de 30.07.2020, ora 06.00, se extinde purtarea obligatorie a măștii de protecție și în spațiile publice deschise în care sunt organizate piețe, târguri sau oboare. (2)Comercianții care își desfășoară activitatea în aceste locații vor purta ca mijloace de protecție atât masca, cât și mănușile. Art.2. Autoritățile locale pe raza cărora funcționează piețe, târguri sau oboare în spații deschise vor dispune toate măsurile pentru a nu permite accesul în zonele dedicate acestor activități a persoanelor fără a purta mijloace de protecție specifice. Art.3. Autoritățile locale, cu sprijinul forțelor de ordine publică – Poliție, Jandarmerie, Poliție Locală, după caz – vor aduce la îndeplinire prezenta hotărâre. Art.4. Prezenta hotărâre va fi adusă la cunoștința UAT-urilor pe raza cărora se organizează piețe, târguri sau oboare în spații deschise, pentru a se dispune măsuri în cadrul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență.

PREȘEDINTELE C.J.S.U. DÂMBOVIȚA PREFECT,
DR. ING. AURELIAN POPA