25.05.2015 00:18

Marii consumatori de energie dispar unul câte unul

Marii consumatori de energie dispar unul câte unul
Galerie foto

❚ Fie că investesc în creșterea eficienței energetice, fie că producția s-a mutat în timpul nopții, când prețurile sunt mai mici, marii consumatori sunt o amintire la Societatea de Distribuție a Energiei Electrice ❚ Astfel, față de cifrele de acum 4 ani, astăzi consumul de energie în această zonă economică s-a redus cu 30%

V. STANCIU


Reducere drastică a consumului de energie electrică în zona marilor consumatori din județul Dâmbovița! În momentul de față, Societatea de Distribuție a Energiei Electrice (SDEE) Târgoviște înregistrează o scădere a acestui consum cu 30% față de anul 2011.

Directorul general al SDEE Târgoviște, ing. Paul Dinu, pune această situație pe seama investițiilor făcute de unii dintre marii agenți economici în creșterea eficienței energetice.

 

Recuperări și eficientizări energetice

„Consumul s-a redus drastic în zona marilor consumatori. Sunt firme în județul Dâmbovița care și-au modificat procesele tehnologice, cum este Romcif. Mai mult decât atât, Romcif Fieni are și o centrală care produce energie electrică. Din cei 22 megawați pe care-i consumă în perioada de vârf, au 3 megawați pe care îi produc prin recuperarea căldurii de la cuptorul de ciment. La fel, OMV Petrom are patru centrale de cogenerare (0,99 megawați) care produc și energie electrică. Din păcate, la noi nu au apărut și alte firme mari, așa cum s-a întâmplat în alte județe. Combinatul de Oțeluri Târgoviște consumă doar în perioada de noapte, când energia este mai ieftină”, a precizat Paul Dinu, directorul SDEE Târgoviște.