08.08.2022 00:10

Marcel Ghergu, contestat public de asociați

Marcel Ghergu, contestat public de asociați
Galerie foto

* Primul care a reacționat a fost primarul Cristian Stan, cu declarații evidente de nemulțumire legate de politica de transferuri a clubului. „Eu nu o să mai agreez această modalitate de lucru și, sunt convins, nici domnul președinte al Consiliului Județean Dâmbovița” *  Chiar și președintele CJD, Corneliu Ștefan, este în total dezacord cu deciziile luate de Marcel Ghergu, în ceea ce privește vânzarea unor jucători, într-o perioadă în care Chindia are nevoie de un lot bine consolidat, care să păstreze echipa pe prima scenă a fotbalului național

 

Transferul lui Marco Dulca la FCSB, în plin campionat, tranzacție din care Chindia se va alege doar cu jumătate din clauza de reziliere de 250.000 euro, adică 125.000 euro, cealaltă jumătate urmând să ajungă la Farul Constanța, a fost picătura care a umplut paharul nemulțumirilor. Liderii asociaților contestă public conducerea Chindiei, principalul vizat fiind președintele Marcel Ghergu. Managerul clubului a fost ignorat de primarul Cristian Stan la conferința de presă de joi seară, susținută la stadion, pe care nu l-a invitat alături de staff-ul spun, atunci când a oferit declarații de presă. În plus, asociații nu privesc cu ochi buni insistența lui Ghergu de a-l menține în club pe Ciprian Iugulescu, pe care aceștia l-au îndepărtat din funcția de director sportiv, preluată de Sorin Paraschiv. Ultimul nici măcar nu a știut de vizita primarului la stadion, în timp ce Iugulescu a apărut alături de Ghergu, îmbrăcat în echipamentul clubului.

Cristian Stan: „Eu nu o să mai agreez această modalitate de lucru”

Primul care a reacționat a fost primarul Cristian Stan, cu declarații evidente de nemulțumire legate de politica de transferuri a clubului. „Vreau și eu să înțeleg ce se întâmplă cu jucătorii ăștia, care ba pleacă, ba se întorc? Cum se explică lucrurile astea? Nu poți să faci ca Dulca. Să spui că te sui în avion, că pleci pentru câteva zile (n.r. în Portugalia), apoi revii și spui că te-ai întors. O echipă profesionistă nu își tratează jucătorii la modul acesta. Plus că Dulca nu e jucătorul nostru, are cotă și Farul. Eu sunt jurist de profesie și aș vrea să văd contractul lui Dulca, pentru că un club profesionist nu poate fi tratat la modul ăsta și nici să-și trateze jucătorii la modul ăsta. Trebuie să le oferi cumva stabilitate și niște condiții contractuale clare. O echipă profesionistă trebuie să aibă un alt ștaif, o altă modalitate de abordare, o altă ținută din punct de vedere juridic, în raporturile cu jucătorii. Plus că, în momentul în care se stabilesc niște clauze de reziliere, trebuie atenție. Atunci când pleacă un jucător, trebuie să am un avantaj extraordinar. O clauză de 100.000 de euro nu înseamnă mare lucru, raportat la un buget de primă ligă. Dacă pierzi un jucător important, poate conta foarte mult. Eu nu o să mai agreez această modalitate de lucru și, sunt convins, nici domnul președinte al Consiliului Județean Dâmbovița. Vreau foarte mult ca echipa să fie bazată pe jucători de-ai noștri, iar în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat, de ce nu, și pe niște antrenori tineri din Târgoviște. Nu separați echipa de administrația locală, pentru că nu exista echipa fără administrația locală. Încet, încet, vrem să schimbăm lucrurile la Chindia și să fie totul mai transparent”, a transmis edilul în cadrul emisiunii Riposta pe Net.

Corneliu Ștefan nu agreează deciziile lui Ghergu

Politica de transferuri a managerului Marcel Ghergu nemulțumește și pe celălalt mare finanțator al clubului, Consiliul Județean Dâmbovița. Potrivit surselor noastre, chiar președintele CJD, Corneliu Ștefan, este în total dezacord cu deciziile luate de Marcel Ghergu, în ceea ce privește vânzarea unor jucători, într-o perioadă în care Chindia are nevoie de un lot bine consolidat, care să păstreze echipa pe prima scenă a fotbalului național. Tot sursele noastre mai spun că hotărârile luate de Gherghu, atât în ceea ce privește achizițiile, cât și cedarea unor jucători importanți, urmează să fie analizate mai ales acum, într-un moment în care Consiliul Județean Dâmbovița face eforturi pentru construirea unui nou stadion, iar lucrările demarate de Primăriei Târgoviște la „Eugen Popescu” sunt într-un stadiu avansat, astfel încât echipa să revină cât mai repede acasă. Fără susținerea primarului Cristian Stan și a președintelui Corneliu Ștefan, zilele lui Marcel Ghergu la Chindia sunt numărate.

 

 

 

Costin Mihai