16.11.2022 00:16

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, despre pensiile militarilor

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, despre pensiile militarilor
Galerie foto

*„Este foarte clar că trebuie să ne asumăm ca, prin ordonanță, pensiile să nu mai fie mai mari decât salariul”, a transmis premierul României, Nicolae Ciucă

 

În cadrul unei conferințe de presă, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a vorbit despre pensiile militarilor. Acesta a transmis că ordonanța privind pensiile speciale este importantă pentru România, fiind asumată prin PNRR, ca jalon. Totuși, Marcel Ciolacu a punctat faptul că pensiile militarilor nu sunt pensii de serviciu, nicăieri în lume, „fie că este vorba despre Europa sau Statele Unite”.

„Pensiile militarilor nu sunt pensii de serviciu, niciunde în lume, părerea mea. Fie că vorbim despre Europa, fie că vorbim despre Statele Unite. Sunt pensii ocupaționale. Dacă există anumite excepții de cinci-zece pensii unde trebuie intervenit, este cu totul altceva, dar din câte știu eu, nu este cazul”, a transmis președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Despre pensiile militarilor a vorbit și premierul României, Nicolae Ciucă, în cadrul aceleași conferințe de presă. Acesta a transmis că ordonanța privind reglementarea pensiilor speciale urmărește ca nicio pensie să nu fie mai mare decât salariul. „Când am avut ceremonia de învestire a noului ministru al Apărării, Angel Tîlvăr, am simțit nevoia să comunic cu militarii prezenți în sală pentru că au nevoie de acest mesaj. Toate aceste zvonuri se duc și produc o serie de atitudini și decizii care nu sunt tocmai potrivite cu realitatea. Vrem să combatem aceste zvonuri. Este foarte clar că trebuie să ne asumăm ca prin această ordonanță să producem acele corecții de disciplină financiară astfel încât pensiile să nu mai fie mai mari decât salariul”, a transmis premierul României, Nicolae Ciucă.

 

 

 

Ștefan Khalil