02.09.2016 00:16

Maratonul "6 ore și 20 de minute de lectură publică"

Maratonul
Galerie foto

❚ „Având în vedere faptul că în cadrul zilelor Târgoviștei se sărbătoresc 620 de ani de atestare documentară a orașului, am gândit o activitate inedită, vineri, 9 septembrie, când se va citi în mod continuu câte un pasaj referitor la Târgoviște”, a precizat Agnes Erich, managerul Bibliotecii Județene

VIRGIL VOINESCU


În acest an, Biblioteca Județeană „I.H. Rădulescu” Dâmbovița înscrie ca noutate în cadrul manifestărilor dedicat Zilelor Orașului Târgoviște un program intitulat „Maratonul lecturii - Târgoviște”, care face parte din Salonului Editorial, manifestare culturală de tradiție a Bibliotecii Județene. Organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița și Primăria Târgoviște, Salonul Editorial „I.H. Rădulescu” - ediția a XV-a se va desfășura sub semnul împlinirii a 15 ani de la prima ediție a acestei manifestări. Conform programului anunțat, Salonul Editorial va fi deschis pentru public în perioada 8 - 11 septembrie, între orele 10.00-21.00. Anul acesta, la manifestare participă 12 edituri din țară și 8 edituri și instituții editoare din județul Dâmbovița. Programul zilnic va fi unul distinct, incluzând prezentarea ofertei editoriale, lansări de carte, conferințe, recitaluri poetice și de muzică folk și dezbateri.

Managerul Bibliotecii Județene, Agnes Erich, a precizat că editurile prezente la manifestare, în afară de câteva noutăți, sunt printre participații tradiționali ai Salonului Editorial, între aceste numărându-se Arhiepiscopia Târgoviștei și Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște. În acest an, programul de lansări de carte este unul amplu, dar cel mai important moment va fi chiar în prima zi - lansarea volumului: „Spassk 99. O istorie a prizonierilor de război români din Kazahstan în documente”, lucrare care a văzut lumina tiparului la Editura Eikon din București în 2016, autori fiind: Nurlan Dulatbekov (membru al Parlamentului Republicii Kazahstan), Octavian Țîcu (Cercetător științific la Academia de Științe a Republicii Moldova) și Silviu Miloiu ( prof.univ.dr. Universitatea „Valahia” Târgoviște).

„Ca noutate, având în vedere faptul că în cadrul zilelor Târgoviștei se sărbătoresc 620 de ani de atestare documentară a orașului Târgoviște, am gândit o activitate inedită. Vom face un maraton al lecturii intitulat «6 ore și 20 de minute de lectură publică», vineri, 9 septembrie, în intervalul 10.00- 16.20, când se va citi în mod continuu, pe bază de înscrieri, câte un pasaj referitor la Târgoviște”, a precizat managerul Bibliotecii Județene, Agnes Erich, adăugând că Societatea Scriitorilor Târgovișteni s-a înscris pentru un interval de două ore, lectura fiind „creațiile proprii”.