08.02.2023 00:14

Majorarea punctului de pensie cu 15%

Majorarea punctului de pensie cu 15%
Galerie foto

*Conducerea Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița a semnalat că tot mai mulți pensionari se tem că nu vor mai face scumpirilor produselor alimentare și ale medicamentelor

 

La ultima întrunire a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Dâmbovița, la masa discuțiilor a fost abordată din nou problema pensiilor. De la 1 ianuarie 2023, punctul de pensie a fost majorat de la 1,586 lei, la 1,785 de lei, fapt ce îi nemulțumește pe seniorii României, deoarece, prețul facturilor la utilități a crescut, la fel și la medicamente, semnalează aceștia.

Conducerea Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița a semnalat că tot mai mulți pensionari se tem că nu vor mai face scumpirilor produselor alimentare, la fel și pentru cele ale medicamentelor, iar riscul de îmbolnăvire este mai mare în perioada rece, dar și facturile sunt mai mari, ceea ce nu face decât să-i aducă pe vârstnici  în pragul disperării. Pensionarii spun că actuala clasa politică de la nivel central ignoră problemele pensionarilor, iar acum, în plină iarnă, sunt din ce în ce mai îngrijorați, spune președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Gheorghe Popa.

„Am fost asigurați de autoritățile județene că vom fi sprijiniți în demersurile noastre pentru a semnala problemele cu care ne confruntăm pe masa guvernanților.  Este nedrept ca oamenii care au contribuit ani de zile la economia țării, astăzi să fie ignorați în acest fel de guvernanți. Nu mai vorbim despre faptul că mulți dintre ei nu mai au cu ce să-și plătească facturile și tratamentele medicale. Foarte mulți se plâng de aceste situații și numai politicienii pot face ceva în acest sens. Cu ce să plătească un pensionar facturile și tratamentele, când el are o pensie de puțin peste 1.000 de lei. Este bătaie de joc și trebuie rezolvată această situație” , a semnalat Gheorghe Popa, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița.

 

 

Ștefan Khalil