26.01.2023 00:20

Maia Sandu, de ce nu?!

Maia Sandu, de ce nu?!
Galerie foto

Conform unei cutume românești străvechi, apărute încă de pe vremea lui Eminescu și Caragiale, campania electorală pentru ocuparea fotoliului de președinte al fascinantei și originalei țări numite România, și nu numai, deja este în plină desfășurare prin, cum se spune, furarea startului. Suntem, cu un an înainte de prezența mioriticilor la urne, în etapa scenariilor pe seama presupușilor candidați la magistratura supremă în stat (șeful ăl mare adică), partidele ieșind la încălzire cu diverse personaje mai mult ori mai puțin credibile (unele, fără îndoială, pe post de iepurași, altele având rostul de baloane de încercare).

Lista este încă de pe acum bogată în nume, ofertabilitatea pe trendul de încredere în rândul electoratului stârnind nedumiriri, fie netrezind nimic, indiferența, deci, trimițându-le în neant. O asemenea triplă stare de spirit este în firea lucrurilor, n-ar fi nimic nou sub soarele, cu destule pete, al vieți politice românești! Și cu toată această stare de spirit în care, de pildă, Mircea Geoană, Laura Codruța Kovesi, Nicolae Ciucă, Victor Ponta, Gabriela Firea, Dacian Cioloș, chiar Marcel Ciolacu pe care-l vrea partidul chiar dacă el se dă fată mare dorindu-și un candidat de mare anvergură, ș.a.

Un nume însă a produs/produce nedumirere, românii împărțindu-se, încă de la aflarea despre cine ar fi vorba, în două tabere pare-se ireconciabile. Personajul nu și-a anunțat până acum intenția de a se înscrie în plutonul alergător - având în vedere probabilitatea - spre fotoliul de la Cotroceni. Dar, de ceva vreme, circulă frecvent prin țară pe la întâlniri, multe de taină, sau cățărându-se pe cel mai înalt vârf al Carpaților românești, Moldoveanu (simbolic, nu?) și pozându-se cu Tricolorul mângâindu-i fruntea.

(va urma)

 

 

George Coandă