23.09.2014 00:20

"Macbeth" la Târgoviște ... sau Urzeala Tronurilor, varianta Shakespeare, în vechea cetate de scaun a Țării Românești


Galerie foto

❚ Distribuția aduce nume interesante în lumina reflectoarelor la teatrul târgoviștean: Cristian Grosu - câștigătorul premiului UNITER pentru debut - și actorii clujeni Ionuț și Alexandra Caras

 

ANDREI VASILIU


Premiera „Macbeth” se anunță a fi una dintre piesele de rezistență cu care Teatrul Municipal „Tony Bulandra” din Târgoviște vrea să-și impresioneze publicul în noua stagiune 2014- 2015. Programată pentru începutul lunii noiembrie, celebra piesă de teatru scrisă de William Shakespeare va fi readusă la viață după mai bine de 400 de ani, în viziunea regizorului Răzvan Mureșan.

Distribuția se anunță a fi de excepție, aducându-i în lumina reflectoarelor scenei de la Târgoviște pe Cristian Grosu - câștigătorul premiului UNITER pentru debut - și pe actorii clujeni Ionuț și Alexandra Caras.

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Luptele pentru Scoția - la ordinea zilei chiar și după 4 secole...

Și fiindcă, iată, sub aspect politic, flama bătăliilor date pentru Scoția nu s-a stins nici în zilele noastre, „Macbeth” este o tragedie scrisă de Shakespeare în anul 1606 și jucată în premieră în 1611, care ilustrează luptele formidabile duse de baronul Macbeth și soția sa pentru tronul Scoției. Firul dramatic abundă în urzeli de comploturi, asasinate, petreceri și profeții de vrăjitoare, cu un final neașteptat.

La Teatrul „Tony Bulandra”, piesa „Macbeth” vine să completeze perechea măștilor despiene din noua stagiune, care debutează cu o comedie savuroasă: „A 12-a noapte”, tot după Shakespeare, în data de 4 octombrie a.c., în regia unei personalități a scenei din Regatul Unit: Diane Trevis, o „veterană” a teatrului Royal Shakespeare Company din Marea Britanie.