16.01.2023 00:20

Mașa și Ursul (I)

Mașa și Ursul (I)
Galerie foto

Grațioasa și zburdalnica Maria Zaharia, purtătoarea de cuvinte a lui Serghei Lavrov, veșnicul înnegurat, ca un ger siberian, ministru de externe al Federației Ruse, de fapt al țarului Putin, devenită de când cu „operația specială militară” din Ucraina o adevărată televedetă, face ce face, și fără îndoială, la ordinul țarului, dă cu bâta-n baltă, și încruntându-se dur – sau face pe „doamna de fier” – amenință România cu toate furiile iadului, iar, recent, a moralizat-o amenințător pe Maia Sandu, lansându-se în niște aiuritoare acuze.

Și ca să priceapă și Bucureștiul cum stau lucrurile, Mașa lu’ Putin  și-a făcut numărul de Ziua Națională a României. Cică, deci, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, care, deja, se confruntă cu furiile sălbatice ale Kremlinului care o vrea trimisă la plimbare, dacă nu i-o fi pregătind și ceva mai rău, ar face jocul Occidentului dând frâu liber rusofobiei, ceea ce ar însemna o nefericită nerecunoștiință față de Rusia care, cu o mare generozitate, a ajutat Chișinăul să nu se scufunde.

Dar, ca să pară convingătoare, grațioasa Mașa a luat-o pe drumul, pe care-l știe cel mai bine Moscova, al adevărurilor trucate. Cităm: „Cine a lăsat cetățenii Republicii Moldova în întuneric și frig, Rusia? Atâția ani i-am ajutat, livrându-le și asigurându-i cu tot ce este posibil, primind cetățeni moldoveni, oferindu-le de lucru […] Ce, cetățeanca României, Maia Sandu nu știe asta? Ce a făcut ea pentru poporul ei? […]

Urmărim cu atenție situația din Moldova. Cu regret observăm că Vestul continuă cu ajutorul autorităților de la Chișinău să bage țara într-o campanie antirusească. Toate acestea le fac politicienii care s-au alimentat din hrănitoarea vestică”.

(va urma)

 

 

George Coandă