13.09.2021 00:20

Lupta pentru salvarea Spitalului de la Voinești

Lupta pentru salvarea Spitalului de la Voinești
Galerie foto

*„Am primit garanțiile necesare, atât de la Consiliul Județean, cât și de la Prefectura Dâmbovița că va avea loc în această săptămână o întâlnire a Comisiei de Dialog Social și vor lua în dezbatere problema Spitalului de la Voinești”, a punctat Gheorghe Popa, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice din Dâmbovița

 

,,Din păcate, situația din ultimul timp de la Spitalul de la Voinești era una dramatică. Se ajunsese în situația în care mai erau doar două paturi în tot spitalul, după care au fost preluate de Consiliul Județean. La ora actuală, nu există posibilitatea de a fi reluată activitatea Spitalului de la Voinești, numai prin intervenția Spitalului Județean Dâmbovița și Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița”.

 Cam așa se prezenta situația din ultimii ani de la Spitalul Voinești. Acesta devenise secție exterioară a Spitalului Județean Dâmbovița în anul 2013. Președintele pensionarilor din Dâmbovița, Gheorghe Popa, a declarat că mai mulți primari de pe Valea Dâmboviței sunt implicați în lupta pentru salvarea Spitalului Voinești, trimițând adrese oficiale către Instituția Prefectului. Clinica era extrem de utilă pentru locuitorii din zonă pe vremurile când funcționa, iar în aceste momente, când COVID-ul este în floare și cel mai probabil vor fi impuse din nou restricții la Spitalul Județean, este nevoie de ea ca de oxigen. Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice din Dâmbovița, Gheorghe Popa a declarat că a transmis problema și la Casa Județeană Pensii, instituție ce poate ajuta la realizarea demersurilor pentru salvarea secției spitalicești de la Voinești.

,,Una dintre problemele pe care le-am sesizat la Consiliul Județean Dâmbovița a fost aceea de a se relua activitatea la Spitalul de la Voinești. În acest sens s-au făcut adrese oficiale din partea primarilor comunelor din Valea Dâmboviței la Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița și la Spitalul Județean Dâmbovița, iar eu am intervenit la Casa Județeană de Pensii. Am fost asigurați că dacă acest lucru se va realiza, vor fi asigurate fondurile necesare pentru buna organizare și desfășurare a acestui spital, care poate duce la eliminarea unor neajunsuri privind starea de sănătate, mai ales pentru cei care locuiesc pe Valea Dâmboviței. Din păcate, situația din ultimul timp de la Spitalul de la Voinești era una dramatică. Se ajunsese în situația în care mai erau doar două paturi în tot spitalul, după care au fost preluate de Consiliul Județean. La ora actuală, nu există posibilitatea de a fi reluată activitatea Spitalului de la Voinești, numai prin intervenția Spitalului Județean Dâmbovița și Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița. Am primit garanțiile necesare, atât de la Consiliul Județean, cât și de la Prefectura Dâmbovița că va avea loc în această săptămână o întâlnire a Comisiei de Dialog Social și vor lua în dezbatere problema Spitalului de la Voinești”, a punctat Gheorghe Popa, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice din Dâmbovița.

Ștefan Khalil