23.07.2014 00:14

Lucrările la sursele de apă și stațiile de epurare Găești continuă

Lucrările la sursele de apă și stațiile de epurare Găești continuă
Galerie foto

❚ 35% este gradul de realizare a celor cinci puțuri de adâncime, care vor fi legate prin conducte de două rezervoare de apă de mare capacitate, montate în incinta parcului din localitate ❚ Valoarea totală a investițiilor se ridică la peste 24 milioane lei ❚ Data de finalizare a lucrărilor va depăși termenul inițial, care era programat pentru noiembrie 2014

 

ANA MARIA POPESCU


După mai multe poticneli, tergiversări și contestații care și-au găsit soluționarea în instanțele de judecată, în sfârșit la Găești proiectul a intrat pe un făgaș normal și se lucrează în ritm susținut la sursele de apă și stațiile de epurare din localitate. Lucrările sunt finanțate prin Programul Operațional Sectorial (POS) Mediu, sunt derulate prin Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița și au o valoare de 24.592.000 lei. În cadrul contractului, la Găești se vor fora cinci puțuri de adâncime care vor fi legate prin conducte de două rezervoare de apă de mare capacitate, montate în incinta parcului din localitate.

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Bazinele de stocare sunt pe jumătate făcute

Se pare că la momentul actual lucrările de refacere a bazinelor de stocare a apei sunt pe jumătate făcute, unul dintre cele două bazine fiind aproape de faza finală de execuție. Contractul pentru „lucrări la sursele de apă și stațiile de epurare Găești” s-a semnat în februarie 2013, dar pentru că proiectul s-a lovit de mai multe contestații și procese la Curtea de Apel, începerea execuției lucrărilor a fost întârziată destul de mult.

 

Astăzi, gradul de realizare a ajuns la aproape 35%. În contract, termenul de finalizare a lucrărilor este noiembrie 2014, dar având în vedere multitudinea de probleme întâmpinate de proiect, cel mai probabil data la care se va face recepția lucrărilor va suferi ceva modificări. Lucrările de la Găești sunt executate de SC Rotary Construcții SRL în asociere cu SC COMSA SA.