25.01.2023 00:17

Lucrările la Grădinița Nr 1 „Prichindel”, la turație maximă

Lucrările la Grădinița Nr 1 „Prichindel”, la turație maximă
Galerie foto

Infrastructura educațională rămâne una dintre principalele priorități pentru administrația publică din Pucioasa. Primarul Constantin Ana a anunțat că lucrările la  Grădiniței Prichindel se desfășoară în ritm susținut. În locul clădirii care nu se mai ridica la standardele pe care trebuie să le îndeplinească o unitate de învățământ europeană, va fi construit un nou corp modern ce va avea în componența sa șapte săli de clasă.

Totodată, noul imobil va avea și dormitoare pentru copiii din cele șapte grupe care vor beneficia de program prelungit. Edilul șef a transmis că arhitectura clădirii este una specială și va dispune și de un amfiteatru pentru organizarea evenimentelor cultural-artistice. Proiectul cuprinde și amenajarea unui loc de joacă și va fi situat undeva sub nivelul construcției, planul fiind foarte bine gândit, a mai precizat primarul Constantin Ana.

Investiția va fi finanțată pe Axa 13 Programul Operațional Regional (POR), iar valoarea este de 20 de milioane de lei. Cei 200 de copii care își desfășurau activitatea la Grădinița „Prichindel”, au fost mutați în spații tip container care vor dispune de toate condițiile necesare desfășurării orelor de curs. Acestea sunt situate pe strada Nufărului, în centrul orașului, lângă sediul Primăriei Pucioasa.

Primarul Constantin Ana a anunțat că prin POR vor mai fi reabilitate alte două grădinițe cu program prelungit și biblioteca orășenească. Totodată, prin acest program vor fi demarate și lucrări pentru infrastructura stradală, în care vor fi reabilitate trotuare, vor fi amenajate noi spații verzi, iar iluminatul public va fi înlocuit. Educația a fost mereu în atenția actualului executiv al Primăriei Orașului Pucioasa, spune primarul Constantin Ana, care a precizat că investițiile privind dezvoltarea infrastructurii educaționale vor continua.

 


Ștefan Khalil