13.09.2022 00:19

Lucrările de extindere a DN 71, aproape de start

Lucrările de extindere a DN 71, aproape de start
Galerie foto

*Potrivit Ministrului Secretar de stat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Ionuț Săvoiu, constructorul turc ESTA a depus singura ofertă la noua licitație CNAIR pentru modernizarea Drumului Național 71, tronsonul Târgoviște-Sinaia

 

Visul realizării proiectului DN 71 are șanse tot mai mari să devină realitate! Potrivit Ministrului Secretar de stat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Ionuț Săvoiu, constructorul turc ESTA ( cu sucursală la Moscova) a depus singura ofertă la noua licitație CNAIR pentru modernizarea Drumului Național 71, tronsonul Târgoviște-Sinaia. Este a treia licitație pentru reabilitarea șoselei, după ce ultima licitație, lansată în septembrie 2021, a fost anulată după ce singura ofertă depusă, tot a ESTA a fost declarată neconformă.

Astfel, durata prevăzută în contract este de 108 de luni și cuprinde: 12 luni perioadă de proiectare, 36 de luni perioadă de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioadă de garanție a lucrărilor. Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu, a mai precizat că obiectivul are o lungime de aproximativ 58,86 km și o valoare estimată cuprinsă între 1.178.807.145,14 si 1.335.782.564,71 lei, iar contractul este finanțat prin fonduri europene nerambursabile.

„După mai multe încercări nereușite, proiectul pentru DN71 este revitalizat. Acum, avem șansa ca acest proiect să se materializeze și să accesibilizeze în parametri tehnici și de siguranță zona montană și premontană a județului nostru. Traseul începe de la ieșirea de nord a municipiului Târgoviște, traversează orașele Pucioasa, Fieni, Sinaia și comunele Aninoasa, Doicești, Moțăieni, Pietroșița și Moroieni, alternând cu zone de extravilan și se termină la intersecția cu DN 1 în Sinaia la km 120+400 al DN 1”, a declarat Ionuț Săvoiu, secretar de stat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

 

 

Ștefan Khalil